BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya Maliye Bakanlığı: Döviz oynaklığına dikkat----

Japonya Maliye Bakanlığı: Döviz oynaklığına dikkat

Japonya Maliye Bakanlığı: Döviz oynaklığına dikkat
01 Eylül 2022 - 17:26 www.finansgundem.com

Japonya Maliye Bakanlığı, yen 24 yılın en düşük seviyesine gerilerken oynaklığa karşı uyardı.

Japonya'da üst düzey bir Maliye Bakanlığı yetkilisi, yen'in 24 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından yaptığı açıklamada, Japonya'nın hızlı döviz kuru hareketleri istenmeyen bir durum olduğu için döviz hareketlerini yüksek bir aciliyet duygusuyla izlediğini bildirdi.

Yetkili gazetecilere verdiği demeçte, "Döviz piyasası oynaklığı son zamanlarda yükseliyor. Ani döviz kuru dalgalanmaları arzu edilmez." dedi.

Açıklamalar, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın daha agresif faiz artırımlarına hazırlık yapmasıyla doların 139,69 yen ile 24 yılın yeni zirvesine yükselmesinin ardından geldi.

İhracata sağladığı destek için memnuniyetle karşılandığında, zayıf yen Japon para politikası belirleyicileri için bir baş ağrısı haline geliyor, çünkü zaten pahalı olan yakıt ve hammadde ithalat maliyetini artırıyor.

Japonya Merkez Bankası, Fed büyük oran artışlarına girişirken bile aşırı gevşek para politikasını sürdürme taahhüdünde bulunurken yen'in zayıflığı büyük ölçüde ABD ile artan faiz oranı farklarından kaynaklanıyor.

Ichiyoshi Securities baş ekonomisti Nobuyasu Atago, "Zayıf yen ithal mal fiyatlarını yükselterek kurumsal karlara ve tüketime zarar verebilir" dedi.

Japon yeninin güçlenmesi için BoJ'un politikası değişmeli

 

ABD doları-Japon yeni üzerinde aşağı yönlü baskı oluşabilir

 

Japon yenindeki zayıflığın nedeni ne?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)