BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJapon yenindeki zayıflığın nedeni ne?----

Japon yenindeki zayıflığın nedeni ne?

Japon yenindeki zayıflığın nedeni ne?
23 Haziran 2022 - 08:28 www.finansgundem.com

Japon yeninin son zamanlardaki değer kayıplarının nedeni olarak BOJ'un uzun vadeli tahvil getirilerine uyguladığı sınır gösterildi.

Japon hükümetinin ekonomi komitesinin üyelerinden Yuri Okina, BOJ'un uzun vadeli tahvil getirilerine uyguladığı sınırlamanın Japon yenindeki zayıflığın nedenleri arasında olduğunu öne sürdü.

Bir dönem BOJ'da da görev yapan Okina, Japon yeninde "negatif sarmala" yol açtığını öne sürdüğü getiri sınırının kaldırılması gerektiğini savundu.

BOJ, ekonomiyi desteklemek için 10 yıl vadeli Japon devlet tahvilinin getirisini yüzde 0,25'te tutuyor.

Değer kaybından kaçınmak için önerilerini açıkladı

Okina yaptığı açıklamada, "Kuroda'nın yüzde 0,25 getiri sınırını savunma ihtiyacına yaptığı vurgu yendeki değer kaybını hızlandırıyor. Yende daha fazla değer kaybından kaçınmak için BOJ'un tahvil getirilerine ilişkin mesajını zayıflatması, para politikasını yönlendirirken yendeki hareketleri daha fazla dikkate alacağını söylemesi gerekli" dedi.

Okina, BOJ'un getiri eğrisi kontrolünde ince ayar yapmasını ve uzun vadeli faizlerin hedef civarında daha esnek hareket etmesine izin vermesinin yende daha fazla değer kaybının önüne geçeceğini savundu.

Yabancı yatırımcılar geçtiğimiz hafta Japon tahvillerinde rekor miktarda satış yaptılar

Bu arada küresel faizlerin yükselmeye devam ettiği ortamda Japonya Merkez Bankası'nın uzun vadeli faiz oranlarını sınırlamakta başarılı olamayabileceği endişeleri yabancı yatırımcıların geçtiğimiz hafta rekor miktarda satış yapmalarına neden oldu.

Japonya Maliye Bakanlığı verilerine göre, 17 Haziran'da sona eren haftada yabancı yatırımcılar 4,8 trilyon yen tutarında Japon devlet tahvili sattılar.

Japonya Maliye Bakanı'ndan yen açıklaması

 

Japonya Başbakanı'ndan 'gevşek para'ya destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)