BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya Maliye Bakanı: Yendeki oynaklığa karşı harekete hazırız----

Japonya Maliye Bakanı: Yendeki oynaklığa karşı harekete hazırız

Japonya Maliye Bakanı: Yendeki oynaklığa karşı harekete hazırız
02 Nisan 2024 - 07:38 www.finansgundem.com

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, olağan kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Günlük piyasa hareketlerini dikkatle izliyoruz" dedi

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Japonya'nın yendeki aşırı oynaklığa karşı harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki Salı günü yaptığı açıklamada, yetkililerin Döviz piyasasındaki aşırı oynaklığa karşı hiçbir seçeneği göz ardı etmeden uygun önlemleri almaya hazır olduklarını belirtti. Suzuki, olağan kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Günlük piyasa hareketlerini dikkatle izliyoruz" dedi.

YEN, DOLAR KARŞISINDA EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın 19 Mart'ta sekiz yıllık negatif faiz oranlarına son verme kararına rağmen düşüş eğilimindeydi ve geçen hafta dolar karşısında 151.975 ile son 34 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Analistler, BOJ'un politika faizinin hala sıfır civarında kalmasıyla birlikte, ABD ve Japonya faiz oranları arasındaki farkın geniş kalacağı beklentilerinin yatırımcılara yen satmaya devam etmek için bir bahane sağladığını söyledi.

Para politikasının, her ülkenin cari hesap dengesi, fiyat gelişmeleri, jeopolitik riskler, piyasa duyarlılığı ve spekülatif hamleler gibi döviz hareketlerini etkileyen birçok faktörden yalnızca biri olduğunu belirten Suzuki, "Döviz kurlarının temel göstergeleri yansıtacak şekilde istikrarlı bir şekilde hareket etmesi önemlidir. Aşırı oynaklık arzu edilmez" dedi.

Asya borsaları güne yükselişle başladı

 

ABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı

 

Kore menşeli çelikte damping soruşturması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)