BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı----

ABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı

ABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı
01 Nisan 2024 - 23:58 www.finansgundem.com

New York borsası haftanın ilk işlem gününü karışık seyirle tamamladı

ABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,6 azalarak 39.566,85 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,2 azalışla 5.243,77 puana inerken, Nasdaq endeksi yüzde 0,11 kazançla 16.396,83 puana çıktı.

Yatırımcılar geçen haftaki enflasyon verileri ile ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını değerlendirirken, pay piyasalarında haftanın ilk işlem gününde karışık bir seyir izlendi.

Analistler, yatırımcıların, Fed'in bu yılki faiz indirim takvimi ve yüzde 2'lik enflasyon hedefine ne kadar sürede ulaşabileceği konusunda temkinli davrandığını belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in haziranda faiz indirimlerine başlayabileceğinin öngörüldüğünü ifade eden analistler, bu hafta açıklanacak istihdam verilerinin piyasa tahminlerini şekillendirmesinin beklendiğini kaydetti.

Makroekonomik veri tarafında, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsünün (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), martta 50,3 değeriyle piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Endeks, imalat sektöründe 16 aylık daralmanın ardından ilk kez genişlemeye işaret etti.

Beklenenden güçlü gelen imalat verileri sonrasında ABD'de 10 yıllık hazine tahvili faizi de 10 baz puanın üzerinde artışla yüzde 4,32'ye yükseldi.

Öte yandan, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Nasdaq borsasında işlem görmeye başlayan sosyal medya şirketi, geçen yıl 58 milyon dolar zarar ettiğini bildirdi. Trump Media & Technology Group'un hisseleri yüzde 21'den fazla değer kaybetti.

Dünya Bankası'ndan Doğu Asya ve Pasifik raporu

 

ABD'de inşaat harcamaları yüzde 0.3 azaldı

 

ABD'de ISM imalat endeksi martta beklentileri aştı

 

Deutsche'dan seçim sonrası TL için olumlu analiz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)