BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya Kuroda'dan umutsuz----

Japonya Kuroda'dan umutsuz

Japonya Kuroda'dan umutsuz
26 Şubat 2013 - 06:37 www.finansgundem.com

BOJ'un yeni başkanının hedefleri tutmayacak gibi olduğundan tahvil piyasaları kan kaybetti

Japon hükümet tahvili eğrisi, Haruhiko Kuroda'nın Japonya'nın bir sonraki merkez bankası başkanı olarak başarılı olma ve yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşamaması ihtimallerini fiyatlıyor.
Yatırımcıların 5 yıllık tahvil yerine 30 yıllık Japon hükümet tahvili tutmaları karşısında talep ettikleri ekstra faiz bugün, ay başında yüzde 1.86'lardan kaydedilen 7 yılın zirvesinden yüzde 1.76'ya gerileyerek, BOJ'un daha fazla tahvil alacağı spekülasyonlarını ve bu alımlarının tüketici fiyatlarının yükselmesinde çok fazla etkili olmayacağına işaret etti. ABD'deki 30 ve 5 yıllık hazine tahvilleri arasındaki getiri farkı ise yüzde 2.3'te seyrediyor.
Japonya'nın 5 yıllık tahvil faizleri dün yetkililerin Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin büyük ihtimalle merkez bankası başkanlığına Asya Kalkınma Bankası Başkanı Kuroda'yı, başkan yardımcılığına da akademisyen ve eski BOJ bankeri Kikuo Iwata'yı aday göstereceğini söylemesiyle yüzde 0.115'e geriledi. Tahvil piyasası, enflasyonun önümüzdeki yıl 1.26 ortalamasını tutturarak, 10 yıldan uzun süredir devam eden deflasyondan çıkılacağı, ancak BOJ'un Abe'nin enflasyon hedefini tutturamayacağı beklentilerini ortaya koydu.
Kuroda ve Iwata'nın Abe'nin umduğu gibi diğer adaylardan daha agresif parasal genişleme önlemleri alacağını öngören Tokio Marine&Nichido Life Insurance Co.'nun kurumsal muhasebe ve yatırım birimi genel müdür yardımcısı Shuntaro Take, ancak bunlara rağmen beklentinin enflasyonun düşük olacağı yönünde olduğunu belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)