BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya: Kaybolan savaş uçağını arama çalışmaları sürüyor----

Japonya: Kaybolan savaş uçağını arama çalışmaları sürüyor

Japonya: Kaybolan savaş uçağını arama çalışmaları sürüyor
01 Şubat 2022 - 15:22 www.finansgundem.com

Japonya'nın batısındaki İşikawa'da kalkıştan sonra irtibatın kesildiği F-15 savaş uçağını arama faaliyetleri devam ediyor.

Japonya'nın batısındaki kıyı eyaleti İşikawa'da bulunan Komatsu üssünden dün yerel saatle 17.30 sularında havalanan F-15 savaş uçağı radardan kaybolmuştu.

Üsten kalkışından kısa süre sonra irtibatın kesildiği Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetlerine (ASDF) ait savaş uçağı ile 2 mürettebatı halen aranıyor.

Savunma Bakanlığı, uçağa ait cankurtaran malzemelerinin üssün 5 kilometre kuzeybatısında saptandığını ancak mürettebata ulaşılamadığını açıkladı.

ASDF'ye göre, kaybolmadan önce kurtarma sinyali vermeyen uçağın parçalarını bulabilmek için helikopter ve gemilerle arama faaliyetleri sürüyor.

"F-15 uçuşlarını durdurmayı planlamıyoruz"

Savunma Bakanı Kişi Nobuo, düzenlediği basın toplantısında "tek bir kaza" diye nitelediği olay sonrası "F-15 uçuşlarını durdurmayı planlamadıklarını" söyledi

"Halka kapsamlı açıklama yapacaklarını" kaydeden Bakan Kişi, uçak bakımlarını güçlendirmek için ASDF'ye talimat verildiğini açıkladı.

Öte yanda İşikawa Valisi Tanimoto Masanori hükümetin açıklamalarının bölge halkını "ikna etmediğini" vurgulayarak, Komatsu İlçe Belediye Başkanlığı da uçuşların durdurulmasını talep etti.

Çin bandıralı gemiler Japonya kara sularına girdi

 

AB ve 9 ülkeden, Myanmar'a silah satışının durdurulması çağrısı

 

ABD salgın kaynaklı seyahat uyarılarını yeniledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)