BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya, Güney Kore'yi yeniden o listeye aldı----

Japonya, Güney Kore'yi yeniden o listeye aldı

Japonya, Güney Kore'yi yeniden o listeye aldı
21 Temmuz 2023 - 13:03 www.finansgundem.com

Japonya, Güney Kore’yi 4 yılın ardından "imtiyazlı ticaret statüsündeki ülkeler" listesine yeniden ekleyerek ikili ticari ilişkilerin gelişmesi yönünde yeni bir adım attı.

Japonya'nın resmi Kyodo ajansının haberine göre, Japonya, Güney Kore'yi, aralarında İngiltere ve ABD'nin de olduğu 26 farklı ülkenin bulunduğu "imtiyazlı ticaret statüsündeki ülkeler" arasına aldı.​​​​​​​

​​​​​​​Böylece Japonya, Güney Kore'yi 4 yıl önce çıkardığı listeye tekrar almış oldu.

Karar, Güney Kore'nin de yakın zamanda benzer bir düzenleme yapmasının ardından alındı.

Güney Kore ve Japonya ilişkileri ilerletmek için bir araya gelmişti

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, 21 Mart'ta Japonya'yı "beyaz liste"ye yeniden dahil etmek için gereken yasal adımların atılması talimatı verdikten sonra Japonya, tercihli ticaret statüsü alan ülkelerin bulunduğu "beyaz liste"ye yeniden dahil edilmişti.

Güney Kore ve Japonya farklı sanayi alanlarındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ekonomik ilişkilerin genişletilmesi için 240'tan fazla üst düzey yetkilinin katılımıyla mayıs ayında Seul'de bir araya gelmişti.

Ticari ilişkilerinin bozulması

İki ülke arasındaki ilişkiler, Güney Kore Yüksek Mahkemesinin Kasım 2018'de Japon şirketlerini 1910-1945'teki sömürgecilik dönemi sırasında zorla çalıştırılan işçiler için tazminat ödemeye mahkum etmesi üzerine gerilmişti.

İki ülke arasındaki gerilim, Japonya'nın Temmuz 2019'da Güney Kore'nin teknoloji endüstrisinde ihtiyaç duyulan kilit öneme sahip maddelere daha sıkı ihracat kontrolü getirmesiyle tırmanmıştı.

Japonya, aynı yılın ağustos ayında Güney Kore'yi "imtiyazlı ticaret statüsündeki ülkeler" listesinden çıkardığını açıklamıştı. Seul yönetimi de buna karşılık Japonya'yı tercihli ticaret statüsü alan ülkelerin beyaz listesinden çıkarmıştı.

Japonya'dan, balistik füze fırlatan Kuzey Kore'yi protesto

 

Japonya'nın sanayi üretimi aşağı yönlü revize edildi

 

Çin, Japonya'dan deniz ürünleri ithalatına yasak getirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)