BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisi üçüncü çeyrekte tahminlerden hızlı daraldı----

Japonya ekonomisi üçüncü çeyrekte tahminlerden hızlı daraldı

Japonya ekonomisi üçüncü çeyrekte tahminlerden hızlı daraldı
08 Aralık 2023 - 07:44 www.finansgundem.com

Japonya'nın üçüncü çeyrek gayri safi yurt içi rakamları, ekonomistlerin beklentileriyle çelişen bir hareketle aşağı yönlü revize edildi

Japonya ekonomisi üçüncü çeyrekte ilk tahminlerden daha hızlı daraldı

Hem tüketici hem de işletme harcamaları daralarak üçüncü çeyrekte GSYH'nındüşmesine neden oldu.

Veriler, uzun süreli enflasyonun alışveriş yapanların cesaretini kırması nedeniyle reel ücretlerin ve hane halkı harcamalarının Ekim ayında düşmeye devam ettiğini gösterdi.

Kabine Ofisi tarafından revize edilen veriler, ekonominin Temmuz-Eylül döneminde daha önce tahmin edilen %2,1'lik daralmadan ve %2,0'lik piyasa tahminlerinden dana fazla, %2,9 oranında daraldığını ortaya koydu.

İlk tahminde yüzde 0,6 düşüş olarak açıklanan sermaye harcamaları değişimi, %0,5'lik düşüş beklentilerinden daha iyi geldi. Sadece yüzde 0,4 daraldı.

Ekonominin yarısından fazlasını oluşturan özel tüketim, ilk tahmindeki çoğunlukla sabit bir performansa karşın Temmuz-Eylül döneminde %0,2 düştü.

Daiwa Securities ekonomisti Kota Suzuki, "Kişisel tüketimdeki zayıflık öngörülebilir gelecekte de devam edecek gibi görünüyor, zira gerçek harcanabilir gelirin düşüşünü sürdürmesi muhtemeldir, bu da tüketimin yavaşlamasında bir faktör olarak görülüyor" dedi.

Çalışma bakanlığına göre enflasyona göre düzeltilmiş reel ücretlerin Ekim ayında yıllık bazda %2,3 düşerek art arda 19'uncu düşüşünü işaret ettiğini, ancak Eylül ayındaki %2,9'luk düşüşten daha yavaş olduğunu gösterdi.

Japonya'da enflasyonla mücadeleye karşı 13,2 trilyon yenlik ek bütçe onaylandı

 

Japonya'da hizmet enflasyonu 4 yılın zirvesinde

 

Japonya'da resesyon endişeleri arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)