BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geliyor----

Japonya Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geliyor

Japonya Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geliyor
14 Mart 2022 - 12:02 www.finansgundem.com

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Japonya Dışişleri Bakanı Yoşimasa Hayaşi, konu hakkında temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ziyaret edeceğini duyurdu.


Japonya Dışişleri Bakanı Yoşimasa Hayaşi Ukrayna konusu için önümüzdeki hafta sonu Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek. Hayaşi, 2 ülkeden de üst düzey hükümet yetkilileriyle görüşecek.

Türkiye’deki muhataplarına Tokyo’nun Ukrayna’da ateşkesi sağlamak için müzakerelerde rol almaya hazır olduğunu söylemesi beklenen Hayaşi’nin, BAE’de ise enerji arzında istikrarın nasıl sağlanacağı konusunda kilit isimlerle fikir alışverişinde bulunacağı belirtildi.

Japon basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre Türkiye’nin NATO üyesi olmasına rağmen Rusya ile de yakın ilişkilerinin olduğu ifade edilirken, geçtiğimiz hafta yapılan üçlü dışişleri bakanları toplantısı hatırlatılarak, Ankara’nın arabuluculuk rolü üstlenebileceğine işaret edildi.

Ne olmuştu?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba geçtiğimiz hafta ateşkesin sağlanması adına Antalya’da üçlü bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıda yaşanan gelişmelerin ardından ise uluslararası kamuoyunda arabulucu olarak Türkiye’nin adı öne çıkmıştı. Ukrayna hükümeti de Rusya ile görüşmelere İsrail veya Türkiye’nin arabuluculuk yapabileceğini açıklamıştı.(Sözcü)

Japonya'dan Rusya'ya 'vergiden muaf bölge' tepkisi

Japonya'dan Ukrayna'ya kurşun geçirmez yelek ve kasket yardımı

Japonya, Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımlarını genişletti

Japonya'dan petrol itirafı

Japonya vatandaşlarını uyardı: Rusya'ya gitmeyin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)