BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon şirketine modern kölelik için dava açıldı----

Japon şirketine modern kölelik için dava açıldı

Japon şirketine modern kölelik için dava açıldı
03 Mart 2023 - 07:29 www.finansgundem.com

Bir Japon muz hasadı şirketinin yöneticileri, modern kölelik uyguladıkları iddiasıyla Ekvador'da yasal işlemle karşı karşıya.

Ekvador'daki bir mahkeme, çay poşetleri, ip, kağıt ve banknot yapımında kullanılan bir muz türü olan abakayı pazarlayan ve ihraç eden Japon kuruluşu Furukawa Plantaciones CA'nın üç üst düzey çalışanını insan kaçakçılığı ve emek sömürüsü yapmakla suçladı.

Üçlü ayrıca çocuk ve genç işçi çalıştırmakla da suçlanıyor.

Dava, ülkede bir şirketin ve yöneticilerinin ilk kez modern kölelikle suçlanmasıyla dikkat çekti.

Davaya bakan yargıç Susana Sotomayor, iddianamelerin önemini vurguladı ve çok sayıda bakanlığın davaya müdahale etmeye çalıştığını kaydetti.

Sotomayor, ülke hükümetinin vatandaşlarını koruması gerektiğini belirterek. "Hükümetin işgücü sömürüsü planına potansiyel katılımı konusu ayrı bir davada ele alınacak." dedi.

Ekvador'da yaklaşık 60 yıldır faaliyet gösteren Furukawa, ilk olarak 2018'de Ekvador Ombudsman bürosunun şirketi çalışanlarına "insanlık dışı" barınma koşulları sağlamakla, ergen ve çocuk işçi çalıştırmakla ve onları dikkate almamakla suçlayan bir rapor yayınlamasıyla gündeme geldi.

Geçen ay bir mahkeme, çoğu Afro-Ekvadorlu olan Furukawa işçilerinin ırk ayrımcılığına maruz kaldıklarını ve esaret kurbanı olduklarını tespit etti. Şirkete 123 çalışana tazminat ödemesi emredildi.

Rusya Merkez Bankası'nda işçi kıyımı iddiası

 

Citigroup'tan işten çıkarma kararı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)