BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon nakliye devi tarih verdi: Kızıldeniz'deki krizin etkisi ne kadar sürer?----

Japon nakliye devi tarih verdi: Kızıldeniz'deki krizin etkisi ne kadar sürer?

Japon nakliye devi tarih verdi: Kızıldeniz'deki krizin etkisi ne kadar sürer?
13 Şubat 2024 - 16:02 www.finansgundem.com

Kızıldeniz bölgesindeki gerginliklerin küresel tedarik zincirine olan etkileri, Japon denizcilik devi Mitsui OSK Lines tarafından yapılan bir uyarıyla daha da derinleşti.


Japon denizcilik devi Mitsui OSK Lines (MOL), Kızıldeniz'de devam eden gerginliklerin küresel tedarik zincirlerinde neden olduğu aksamaların bir yıl sürebileceği konusunda uyardı.

MOL dahil denizcilik sektörünün büyük oyuncuları, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayan kritik bir deniz ticaret yolu ve Asya ile Avrupa arasında enerji ve kargo için hayati bir deniz yolu olan Süveyş Kanalı'nı kullanmayı geçici olarak durdurdu. Bu, İsrail-Hamas savaşının Ekim ayında başlamasından bu yana Yemen merkezli Husi isyancılarının Kızıldeniz'de gerçekleştirdiği düzinelerce insansız hava aracı ve füze saldırısını takip etti.

MOL Başkanı Takeshi Hashimoto, Bloomberg ile yaptığı röportajda nakliye operatörlerinin transit geçişini durdurmasına atıfta bulunarak "Bu tarihi bir olay" dedi.

Hashimoto'ya göre şu anda bu aksamayı atlatmaya yetecek kadar gemi mevcut. Ancak küresel ekonominin aniden büyümesi ve mallara olan talebin artması durumunda nakliye kapasitesinde eksiklik yaşanacağı konusunda uyardı.

Süveyş Kanalı'ndaki yük taşımacılığı, Husi saldırılarının nakliye şirketlerini sevkıyatları yönlendirmeye zorlayarak küresel tedarik zincirlerine şok dalgaları göndermesinden bu yana hızla düşüyor. Salı sabahı Husi isyancıları iki ticari gemiye mermi fırlattı ve bunlardan birine çarptı. (CNN Türk)

Kızıldeniz’de tansiyon yükseliyor

 

Ümit Burnu'nda ticaret hacmi Kızıldeniz'deki gerilim ile arttı

 

Aramco'dan "Kızıldeniz" açıklaması

 

Kızıldeniz'deki kriz enflasyon endişelerini tetikliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)