BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon hükümetine destek yüzde 13 düştü----

Japon hükümetine destek yüzde 13 düştü

Japon hükümetine destek yüzde 13 düştü
07 Aralık 2020 - 09:01 www.finansgundem.com

Şinzo Abe istifası sonrası Japonya Başbakanı olan Suga'ya destek 13 puan azaldı

Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri ve Başbakanı Yoşihide Suga, kabinesine kamuoyu desteği, korona virüs vakalarında artışın önüne geçmek için atılan adımların halkı tatmin etmemesine bağlı olarak yaklaşık 13 puan düştü.


Kyodo News'un anketine göre, Suga'nın kabinesine destek son bir ayda yüzde 63,0'dan yüzde 50,3'e indi. Kabine'nin attığı adımları onaylamayanların oranı da yüzde 19,2'den yüzde 32,8'e yükseldi.
Ankete katılanların yüzde 48'i, hükümetin turizm sektörünün kayıplarından duyulan endişe ile uygulamaya koyduğu "Seyahatte Çıkın" kampanyasının korona virüsün yayılmasını artırdığına inandıklarını belirttiler. Yomiuri gazetesinin yaptığı ankete katılanların yüzde 57'si de "Seyahate Çık" kampanyasının durdurulmasını istediler.

SUGA 2021 EYLÜL AYINA KADAR GÖREVDE KALACAK


Japonya’da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri Yoşihide Suga, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde (Şuugin) düzenlenen olağanüstü oturumda eylül ayında ülkenin yeni başbakanı seçildi.


LDP'nin salt çoğunluğa sahip olduğu 465 sandalyeli mecliste 314 oy alan 71 yaşındaki Suga, herhangi bir değişiklik olmaması halinde görevini Eylül 2021'deki olağan genel seçimlere kadar sürdürecek. Hafta içi yapılan LDP iç seçimlerinde kullanılan 534 oyun 377’siyle Suga, oyların yüzde 70’ini kazanıp LDP lideri olmuştu.

Japonya'da aşı ücretsiz olacak

 

Japonya’dan dijital para için yeni öneri

 

Japonya’nın yeni başbakanı: Suga

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)