BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJandarma okulunda darbe konuşması----

Jandarma okulunda darbe konuşması

Jandarma okulunda darbe konuşması
25 Mart 2017 - 07:18 www.finansgundem.com

Jandarma Okulları Komutanlığı’ndaki darbe faaliyetleriyle ilgili iddianameye göre, şüpheli Binbaşı Tarık Görener, 15 Temmuz’da kursiyer teğmenlere konuşma yapmış

Ankara Başsavcılığı’nca aralarında eski Jandarma Okulları Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu’nun da bulunduğu 317 şüpheli hakkında dava açıldı. İddianamede, darbe faaliyetlerinde kullanılmak üzere eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış’ın talimatıyla 8 bin G-3 mermisinin Jandarma Okullar Komutanlığı’na götürüldüğü de belirtildi.

GÖREV BELGELERİ POŞETTE

İddianamede şüpheli 2. Bölük Komutanı üsteğmen Ramazan Akkuş’un görev yerlerinin yazılı olduğu belgeleri bir poşette getirdiği, isim ve görev yerleri okunan şüpheli kursiyer teğmenlere birer kutu (20 adet) G-3 piyade tüfeği mühimmatı verildiği; şüphelilerin de karargâhın işgaline yönelik eylemlerini gözaltına alınıncaya kadar sürdürdükleri savunuldu. İddianamede, amfi ve yemekhane bekleyen teğmenlerin de aynı şekilde darbeye teşebbüs eylemine fail olarak katıldıkları iddia edildi.

DARBENİN TEBLİĞİ NİTELİĞİNDE

İddianamede, şüpheli kursiyer teğmenlere WhatsApp grubundan saat 20.45’te içtima alanında toplanması için mesaj atıldığı belirtilirken, şüpheli binbaşı Tarık Görener’in teğmenlere yönelik şu konuşmasına yer verildi: “Arkadaşlar, bugün çok önemli bir gün, artık kursiyer değilsiniz, artık teğmensiniz, teğmen gibi davranın çocuk gibi davranmayın, ülkenin geleceğini siz belirleyeceksiniz, birazdan farklı komutanlarınız gelecek onların emirlerine harfiyen uyun, ateş olursa ateşle karşılık verin, hiç kimse emirlerin dışında hareket etmesin, kimsenin telefonunu açık görmeyeceğim, ışık dahi görürsem o telefonu alır kırarım.” İddianamede Görener’in bu konuşması için “Verilen emrin darbe girişiminin tebliği niteliğinde hukuka aykırı bir emir, aksine yönelik savunmaların ise suçtan kurtulmaya yönelik savunmalar olduğu konusunda bir tereddüt bulunmadığı” değerlendirilmesi yapıldı.

HAVA PLANLARI AKIN ÖZTÜRK’TEN

İddianamede, “Hava Kuvvetleri ile ilgili darbe girişimine yönelik genel anlamdaki planlamaların şüpheliler Akın Öztürk, Kubilay Selçuk, Hakan Evrim ve Ahmet Özçetin tarafından yapıldığı” vurgulandı. İddianamede, söz konusu şüphelilerin Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’nın 13 Temmuz 2016 tarihli ‘Temmuz 2016 Ayı Karşılıklı Hizmet Planı Değişiklik - 2’ yazısı ile aylık planı yapılan ve yayımlanan ‘Aylık Karşılıklı Hizmet Planı’nda değişiklik yaptıkları belirtildi.

İddianamede, bahse konu değişiklik ile aylık karşılıklı hizmet planına 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan (Ankara) iki adet ikili F-16 kolunun ilave edildiği belirtildi.

İddianamede, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’na, 8. (Diyarbakır) ve 9. (Balıkesir) Ana Jet Üs Komutanlıkları’ndan havalanan bu uçaklar ile havadan yere atış yapılırken, hedef işaretlenmesinde kullanılan sniper podlarının, darbe girişiminde kullanılmak üzere transfer edildiği ifade edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)