BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmir'de 18 yaş altına yasaklandı----

İzmir'de 18 yaş altına yasaklandı

İzmir'de 18 yaş altına yasaklandı
13 Ekim 2021 - 12:25 www.finansgundem.com

İzmir'de 18 yaşından küçüklere çakmak ve çakmak gazı satışı yasaklandı. Kararın uygulanması ve yerine getirilmesine aykırı davrananlara para cezası uygulanacak.

İnsan sağlığına zararlı uçucu bir gaz olan çakmak gazı, koklanması halinde bağımlılık yapabildiği hatta ölümle sonuçlanan sağlık problemlerine neden olabiliyor.

Bu maddelere çocukların erişiminin engellenmesi amacıyla ilgili kanunlar kapsamında karar alındığı kaydedilen Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İzmir ili sınırları içerisinde çakmak ve çakmak gazı satışı yapan kişi ve her türlü iş yerini kapsayan emir gereği, insan sağlığının zararlı uçucu bir gaz olan çakmak gazının zararlarından çocuklarımızın korunması amacıyla her türlü çakmak ve çakmak gazı 18 yaşından küçük olanlara satılmayacaktır.

Kararın uygulanması ve yerine getirilmesine aykırı davrananlara, fiilleri başka bir suç oluşturmuyor ise kolluk kuvvetlerince 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca "emre aykırı davranış" suçlamasıyla idari para cezası uygulanacaktır."

İstanbul, Ankara, İzmir dahil 48 ilde sağanak yağış etkili olacak

 

TURKOVAC, İzmir'de gönüllülere uygulanmaya başlandı

 

HSK'dan İstanbul ve İzmir'de iki mahkeme için görev çevresi değişikliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)