BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmir ve Manisa'daki 'Akbaba' operasyonunda 9 tutuklama----

İzmir ve Manisa'daki 'Akbaba' operasyonunda 9 tutuklama

İzmir ve Manisa'daki 'Akbaba' operasyonunda 9 tutuklama
01 Nisan 2023 - 02:23 www.finansgundem.com

İzmir ve Manisa'da suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Akbaba' operasyonunda gözaltına alınan 18 zanlıdan 9'u tutuklandı.

İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçesi ile Manisa'da çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Akbaba' isimli operasyonda gözaltına alınan, aralarında adliyede görevli Sulh Hukuk Satış Müdürü S.C ve zabıt katibi A.Y.'nin bulunduğu 18 şüpheli emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. S.C. ve A.Y.'nin, adliyedeki önemli ihale dosyalarını suç örgütüne önceden haber verdikleri, örgütün de ihaleye katılacaklara baskı ve tehdit uygulayarak çekilmelerini sağlayıp, ihaleleri aldıkları öğrenildi. 18 şüpheliden 9'u tutuklanırken, 6'sı adli kontrol, 3'ü ise savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı.



İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle Ödemiş ve Tire ilçelerinde 'ihaleye fesat karıştırma' başta olmak üzere 'silahlı tehdit', 'darp', 'kasten yaralama', 'nitelikli yağma', 'şantaj' gibi çok sayıda suça karıştıkları belirlenen suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Hiyerarşik yapılanmış, aile tipi mafya şeklinde örgütlenmiş, suç işlemeyi sürekli hale getirmiş ve bu suçları işlemek için elverişli malzemelere sahip olduğu tespit edilen K.A.'nın liderlik ettiği suç örgütüne yönelik operasyona 'Akbaba' adı verildi. Operasyona, 54 ekip halinde toplam 135 personel katıldı. İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçeleri ile Manisa'daki toplam 24 ev, 5 iş yeri ve 16 araca yapılan eş zamanlı baskınlarda; 3 tabanca, 4 tüfek, çok sayıda mermi ve av tüfeği kartuşu, bir miktar kokain ve esrar, çeşitli isimler adına düzenlenmiş çok sayıda senet, imza beyannamesi, tapu örneği, çek, makbuz ve çeşitli doküman ele geçirildi. Operasyonda, aralarında Ödemiş Adliyesi'nde görevli Sulh Hukuk Satış Müdürü ve zabıt katibinin de bulunduğu 18 şüpheli, gözaltına alındı.

Sosyal ağ sağlayıcılarına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de

 

Resmi Gazete'de atama ve görevden alma kararları yayımlandı

 

Fransa Futbol Federasyonu'ndan Müslüman futbolcuları etkileyecek yasak kararı

 

İDO seferlerine lodos engeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)