BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmir kaybetti!----

İzmir kaybetti!

İzmir kaybetti!
27 Kasım 2013 - 18:04 www.finansgundem.com

Paris'ten üzücü haber geldi. EXPO 2020 oylamasının ikinci turunda İzmir elendi.

Paris'ten üzücü haber geldi. EXPO 2020 oylamasının ikinci turunda İzmir elendi. İlk turda Dubai 77, Ekaterinburg 39, İzmir 33, Sao Paolo 13 oy aldı. İlk tur sonucuna göre Sao Paulo elendi. Bu sonuçla Dubai, Ekaterinburg ve İzmir ise ikinci turda yarışmaya hak kazanmıştı. İkinci turda ise Dubai 81, Ekaterinburg 41 aldı. İzmir ise 36 oyda kalarak elendi. Dubai ve Ekaterinburg EXPO 2020 için yarışmaya devam ediyor.
Dünyanın en büyük organizasyonları arasında gösterilen EXPO 2020'de Türkiye, rakipleri Rusya, Brezilya ve Dubai'yi geçerek organizasyonu kazanmak istiyor. Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg’la birlikte Ege’nin incisi İzmir’in yarıştığı EXPO 2020 karar oylamasının sabahki oturumu, Türkiye saatiyle 10.00’da OECD binasında başladı. Dünyanın en büyük fuar organizasyonu olarak nitelendirilen EXPO’ya, 2020 yılında ev sahipliği yapmak isteyen kentlerin heyetleri, OECD binasına heyetleriyle çıkarma yaptı. Türkiye adına, 'Herkes için sağlık' temasıyla katılan İzmir’in, aralarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil’in de bulunduğu 100’ün üzerindeki heyet salondaki yerini aldı.
OYLAMADAN ÖNCE RESEPSİYON
Fransa'nın başkenti Paris'te, EXPO 2020 için Uluslararası Sergiler Bürosu'nda (BİE) gerçekleşecek karar oylaması öncesi BİE delegelerine Pavillon d'Armenonville'de resepsiyon verildi. Resepsiyonda açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai, Brezilya'dan Sao Paulo ve Rusya'dan Ekaterinburg'un arasında İzmir'in tartışmasız en şanslı aday olduğunu ifade etti. Müezzinoğlu, coğrafi konumu, tarihi geçmişi ve sosyolojik yapısıyla İzmir'in EXPO konseptine çok uyduğunu dile getirerek, farklı ülkelerin farklı hesaplarını da gözönünde bulundurmak gerektiğine vurgu yaptı.
EN İDEAL ŞEHİR İZMİR
İzmir'in adaylık için elinden geleni yaptığını belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Ben özellikle İzmir adına başarıyla sonuçlandıracağımız kanaatindeyim. Bir de yoğun çalışamaları ülkeler bazında, delegasyon bazında, kamuoyu bazında en ideal yapan ülke Türkiye, en ideal yapan şehir bence İzmir. Gerek sivil dinamikleriyle gerek siyasi dinamikleriyle, yerel yönetimleriyle, konu başlığıyla gerçekten dört dörtlük bir süreç geçirdik. Ümit ederim ki bu süreç sağlıklı bir şekilde hak ettiği sonuca ulaşır." Bakan Müezzinoğlu, İzmir'in 2015 EXPO'su için 2008'de de aynı temayla aday olduğunu ancak Milano karşısında kaybettiğinin hatırlatılması üzerine ise sağlık temasının çok doğru bir tercih olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Temanın doğru olduğuna inanıyorum. Dünyada hiçbir insan yok ki sağlıkla ilgili 'beni ilgilendirmiyor' diyebilsin. 'Herkes için Sağlık' her insanı ilgilendiren bir konu. Dolayısıyla böyle bir konunun, böyle bir temanın EXPO için de en ideal tema olduğuna inanıyorum. Tema ve konu başlığı konusunda Türkiye'nin ısrarcı olmasının doğru olduğuna inanıyorum ve bunu iyi anlatabilmek ve iyi algılatabilmek konusunda da üzerimize düşeni yaptığımız kanaatindeyim."
SERTAB ERENER'DEN MİNİ KONSER
EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscartales ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda sanatçı Sertab Erener de mini bir konser verdi.
OYLAMANIN 3 TUR SÜRMESİ BEKLENİYOR
EXPO'ları düzenleyen 167 ülkenin üye olduğu Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) genel kurul toplantısı bugün Paris'teki OECD binasında yapılacak.
Aday ülkelerin son sunumları ile başlayacak genel kurulda oylama yapılacak. İlk turda herhangi bir adayın oyların üçte ikisini alma olasılığının düşük olması nedeniyle 3 tur yapılacak. Her turda en az oy alan elenirken son turda en fazla oyu olan ülke EXPO 2020'yi düzenlemeye hak kazanacak.
İLK TUR OYLAMA SONUÇLARI:
İzmir, Paris'teki BİE Kongresi'nde 2020 EXPO oylamasında ilk turu başarıyla geçti. Dubai 77, Ekaterineburg 39, İzmir 33, Sao Paulo 13 oy aldı. Sao Paulo elendi.
İZMİR ELENDİ
EXPO 2020 ikinci tur oylamasında İzmir elendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)