BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİzinsiz kredili mevduat hesabı açılmayacak----

İzinsiz kredili mevduat hesabı açılmayacak

İzinsiz kredili mevduat hesabı açılmayacak
28 Mayıs 2013 - 10:36 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Mukim Öztekin, bankaların, müşteri izni olmaksızın kredili mevduat hesabı açamayacağını söyledi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, finansal tüketicinin korunması kapsamında BDDK ve TBB’nin birlikte yaptığı çalışmaya değinirken, bu çalışmaların şu anda gündemde olan, Tüketicinin Koruması Kanunu’nun ruhunu yansıtan çalışmalar olduğunu söyledi. Kanun daha çıkmadan bunlara ilişkin düzenlemelerin TBB ile BDDK tarafından yapıldığını hatırlatan Öztekin, “Bunlardan ilki kredili mevduat hesabı, ikincisi sözleşmeler tebliği ve üçüncüsü hakem heyeti tebliğidir. Kredili mevduat hesabıyla ilgili düzenleme 1 Mayıs 2013 itibariyle yürürlüğe girmişti. Artık bundan sonra müşterinin onayı olmaksızın kredili mevduat hesabı açılamayacaktır. Hesap açma uygulamasına ciddi anlamda kısıtlamalar getirilmiştir” dedi.

Öztekin, 2013 yılı beklentilerinin ekonominin geçen yıla göre daha yüksek bir büyüme hızı yakalayacağı yönünde olduğunu belirtti. Öztekin, “Kredilerin büyüme üzerindeki etkisi ilk çeyrekte beklendiği gibi olmayacaktır. Basel 3 bankacılık için en önemli düzenlemelerden biri, sektörümüz buna büyük ölçüde uyumludur. Yaptığımız uygulamalar bankacılık sektörünün Basel 3'e uyumunu büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Sektörde kaldıraç oranı yüzde 7 ile yüzde 3 olan Basel ortalamasının üzerindedir” açıklamasında bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)