BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzinsiz hazırlık kursları karekodla tespit edilecek----

İzinsiz hazırlık kursları karekodla tespit edilecek

İzinsiz hazırlık kursları karekodla tespit edilecek
09 Eylül 2023 - 20:37 www.finansgundem.com

Lise ve üniversite hazırlık kurslarına yeni uygulama getirildi. Buna göre, eğitim veren özel kurumların tabelasında Milli Eğitim Bakanlığı logosunun yanı sıra karekod da bulunmak zorunda.

İzinsiz lise ve üniversite hazırlık kurslarını tespit etmek için yeni bir önlem hayata geçirildi. Artık kurs tabelalarında bir karekod bulunmak zorunda. Veliler buradan kursun kayıtlı olup olmadığını kontrol edebilecek. Karekod uygulaması 18 Eylül itibarıyla tüm özel kurumlar için zorunlu tutulacak.

MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, uygulamanın amacının hem öğrencilerin hem de velilerin mağdur edilmesinin önüne geçmek olduğunu ifade etti.

MEB logosu ve karekod

Merdiven altı olarak faaliyet gösteren yerlerde çocukların öğretmen olmayan kişiler tarafından karşılandığını dile getiren Güner, “Aynı şekilde FETÖ vb. illegal terör örgütlerinin tuzağına düşmeleri de söz konusu olabilir” dedi.

Güner, velilere çağrı yaparak karekodun doğrulanabilir olması gerektiğinin altını çizdi ve “Muhtemeldir ki tabelaya takıp doğrudan ilişkilendirilmeyen kurumlarla karşı karşıya gelecekler” diye konuştu.

Karekod uygulaması 18 Eylül itibarıyla tüm özel kurumlar için zorunlu tutulacak. (NTV)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)