BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTÜ Doğa Koleji'ni almaktan vazgeçti iddiası----

İTÜ Doğa Koleji'ni almaktan vazgeçti iddiası

İTÜ Doğa Koleji'ni almaktan vazgeçti iddiası
16 Ocak 2020 - 07:43 www.finansgundem.com

Öğretmenlerin maaş alamadıkları için eylem yapmalarıyla Kasım ayından bu yana gündemde olan Doğa Koleji ile ilgili yeni iddiaya göre Aralık ayı sonunda okulu satın alma kararı veren İTÜ bu kararından vazgeçti

Doğa Koleji'nde sular durulmuyor. Borçları ve ödenmeyen öğretmen maaşları ile gündeme gelen ve Aralık ayında İTÜ Vakfı tarafından satın alındığı açıklanan Doğa Koleji ile ilgili yeni gelişmeler var. 

Satış haberine rağmen maaşlarını alamayan öğretmenler ve veliler geçtiğimiz günlerde Ataşehir'deki okul binası önünde eylem yapmıştı. 

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü yazısında yeni bir iddia ortaya attı. Yılmaz'a göre İstanbul Teknik Üniversitesi Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçti. Serpil'in yazısında, "Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor" ifadesi yer aldı. 

Yılmaz, 'İTÜ, Doğa Koleji'ni almaktan vazgeçti' başlığıyla yayımlanan yazısında öğretmenlerin iş bırakma eylemi yaptığı Doğa Koleji'ne değindi.

"İTÜ bünyesinde çözülmeye çalışılan Doğa Koleji sorunu arap saçına döndü" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor. Doğa Koleji'ni satın almak üzere kurulan İTÜ Vakfı'nın bu sorunu çözmek için yeterli olmadığı görüşü ağır bastı."

Doğa Koleji’nde kriz yine çözülemedi

 

Doğa Koleji önünde yeniden eylem başladı

 

İTÜ, Doğa Koleji kararını açıkladı

 

Doğa Koleji’nin kime ne kadar borcu var?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)