BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO Başkanı Avdagiç: Açık ara öndeyiz----

İTO Başkanı Avdagiç: Açık ara öndeyiz

İTO Başkanı Avdagiç: Açık ara öndeyiz
03 Kasım 2022 - 06:32 www.finansgundem.com

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, seçimlerde yeniden aday olacağını duyurmuştu. Avdagiç seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 700 bini aşan üyesi ile birlikte seçimlere gidiyor. Başkanlığa yeniden aday olan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, yaklaşık bin 500 kişilik bir ekiple seçim çalışması yürüttüklerini belirtti.

Sahadan gelen bilgilere göre yarışta açık ara önde olduklarını söyleyen Avdagiç, rakip grupların seçim vaatlerini hatırlatırken, “Arkadaşlarımızın seçim vaatlerini açıklarken bizim 4 yıllık icraatlarımıza bakmalarında yarar var. Çünkü vaatlerinin büyük bölümünü biz zaten yaptık” ifadelerini kullandı.

"Tamamlanan projelerimize yenilerini eklemek için adayız"

Avdagiç, “Arkadaşlarımızın ve merkezimizin telefonları susmuyor. İTO üyeleri, oy kullanmak ve bize desteklerini ifade etmek için, açık ifade ediyorum, geçen seçimden daha da büyük bir performans ve gayret gösteriyorlar. İTO’da sağduyunun galip gelmesi için çabalayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bilindiği üzere, İTO Platformu; MÜ-SİAD, TÜMSİAD, ASKON başta olmak üzere 40’dan fazla vakıf ve dernekten oluşuyor. “Yeniden aday olma kararımda 2018’den bu yana gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin sonucunda hem üyelerimizden hem de meclis ve komite üyelerimiz ile iş dünyamızı temsil eden örgütlerden gelen teveccühü etkili oldu” diyen Avdagiç, şöyle devam etti: “Bizler bu çatı altında ‘önce üye, önce Türkiye’ şiarıyla adım atıyoruz. İTO’da başlattığımız büyük projelerimizi tamamlamak, tamamlananlara yenilerini eklemek için adayız.

"Üyelerimizin büyük teveccühüne mazhar olduğumuz gözüküyor"

Başkan Avdagiç, 81 komiteden 79’u için 1545 kişilik bir ekiple seçim çalışmalarını yürüttüklerini söylerken, 2018 yılındaki seçimlerde 81 komiteden 72’sini kendi listelerinin kazandığını hatırlattı. Merve Yiğitcan'ın Dünya'daki haberine göre, tek aday olarak başkanlık seçimlerine girdiğini ve büyük bir destekle seçildiğine dikkat çeken Avdagiç, “Saha araştırmalarımız 9 Kasım’da oy kullanacak üyelerimizin büyük teveccühüne mazhar olduğumuzu ve açık ara önde olduğumuzu gösteriyor” dedi. Seçim sürecindeki rakiplere ilişkin olarak da Avdagiç, “İTO yönetimine aday olan arkadaşlarımızın seçim vaatlerini açıklarken, bizim 4 yıllık icraatlarımıza bir bakmalarında yarar var. Çünkü vaatlerinin büyük bölümünü biz zaten yaptık” diye konuştu.

“62 rapor hazırladık”

İTO’nun 20’nci döneminin, Oda açısından pandemiye rağmen gerçek anlamda bir atılım ve altın yıllar dönemi olduğunu belirten Avdagiç, pandemi döneminde firmaların acil sorunlarının çözümünden, Kısa Çalışma, Nefes Kredisi, SGK primi ve vergi indirimleri gibi hükümetin aldığı tedbirlerin altında İTO’nun payının büyük olduğuna dikkat çekti. İTO olarak iş dünyasının sorunlarının Ankara’ya iletilmesinde önemli bir köprü vazifesi gördüklerine işaret eden Avdagiç, şu ifadeleri kullandı:

“Sadece son bir ayda Odamızda bizzat Hazine ve Maliye Bakanımız Nurettin Nebati’yi, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ı ve Milli Eğitim Bakanımızı Mahmut Özer’i ağırladık. Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ile de İstanbul’da bir toplantı yaptık. Bu sadece son bir ayda gerçekleştirdiğimiz görüşmeler... İş dünyasının çözüm bekleyen sorunları ile ilgili sürekli ilgili kurumlarla temaslarımızı gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda bu dönemde sektörlerimize yönelik 62 rapor hazırlayarak ilgili kurum ve bakanlıklara ilettik.”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 9 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimleri öncesi meclis üyeleriyle birlikte basketbol maçı yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)