BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİtalyan hükümetinden Banca Carige atağı----

İtalyan hükümetinden Banca Carige atağı

İtalyan hükümetinden Banca Carige atağı
08 Ocak 2019 - 08:34 www.finansgundem.com

İtalyan hükümeti, Banca Carige'ye devlet desteği seçenekleri sunan bir kararnameyi onayladı

İtalyan haber ajansı Ansa'nın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre İtalya Ekonomi Bakanı Giovanni Tria, dün Banca Carige'ye Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından atanan kayyumlar ile görüştü.

Tria'nın yaptığı görüşme sonrasında İtalyan hükümeti sürpriz bir toplantı yaptı ve Banca Carige'nin desteklenmesini amaçlayan bir kararnameyi onayladı.

Kararname, Banca Carige'ye yeniden sermayelendirme dahil bir dizi devlet desteğine ulaşma imkanı veriyor. Kararname ile Banca Carige, yeni tahvil ihracı için devlet garantisinden ve İtalya MB fonlamasından yararlanabilecek.

ECB, Banca Carige'nin en büyük hissedarı Malacalza ailesinin Banka'nın sermaye artırımına gitmesini engellemesi sonrasında geçtiğimiz hafta Banka yönetimini görevden alarak 3 kayyum atamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sahin kuş08 Ocak 2019 12:55

    yerliyi tercih etmek için hala yanlış yol takip ediliyor, ya ithalin vergisi arttırılıyor yada yerlinin taksiti arttirılıyor, vergisi düşürülüyor. insanlar benim malımı niye tercih etmiyor diye kafa yorulmuyor, bütün sağlanan kolaylıklar yerli firmaları tembelleştiriyor, nasıl daha kaliteli yaparım demeli