BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİtalya'dan Morgan Stanley'e 3 milyar dolarlık dava ----

İtalya'dan Morgan Stanley'e 3 milyar dolarlık dava

İtalya'dan Morgan Stanley'e 3 milyar dolarlık dava
05 Temmuz 2017 - 15:28 www.finansgundem.com

Türev işlemlerle ilgili İtalya'nın zarara uğraması nedeniyle Morgan Stanley'e dava açıldı

İtalyan savcılar türev işlemlerle ilgili olarak devleti 2.7 milyar euro (3.1 milyar dolar) zarara uğrattığı iddiasıyla ABD bankacılık devi Morgan Stanley'e dava açıyor.

Kamu kaynaklarının kötüye kullanılmasını gerekçe gösteren Corte dei Conti dava merkezi, İtalyan vergi mükellefleri adına Morgan Stanley aleyhinde dava açtı. İtalyan savcılar, Morgan Stanley (MS.N) ve İtalyan yetkilileri tarafından hazırlanan ve devlete zarar veren türev sözleşmelerle ilgili soruşturma sonrasında kararlarını verdi.

Duruşmaların önümüzdeki Nisan ayında başlaması bekleniyor. İddialar kanıtlanırsa, Morgan Stanley'den İtalyan hükümetine tazminat ödemesine karar verilebileceği belirtiliyor.

Adı açıklanmayan bir kaynak, "Araştırma safhası sona erdi ve mahkeme, hasar taleplerini dinleyecek."dedi.

Morgan Stanley ise haberlere yönelik yorum yapmaktan kaçınırken, iddianın asılsız olduğunu açıkladı. Morgan Stanley, türev işlemlerin 1995 ile 2005 arasında yapıldığını ve Aralık 2011 ve Ocak 2012'de feshedildiğini belirtti.

Haberde İtalyan mahkemesinin ayrıca, kamu borç şefi Maria Cannata ve Hazine patronu Vincenzo La Via olmak üzere iki üst düzey hükümet yetkilisine ve eski maliye bakanları Domenico Siniscalco ve Vittorio Grilli'ye karşı da toplam 1.18 milyar euroluk bir dava açmaya hazırlandığı da ifade edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)