BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'dan Amazon ve BAT'a büyük ceza----

İtalya'dan Amazon ve BAT'a büyük ceza

İtalya'dan Amazon ve BAT'a büyük ceza
14 Şubat 2024 - 12:07 www.finansgundem.com

İtalya, ısıtmalı tütün cihazları reklamları için Amazon'a 1 milyon euro, British American Tobacco'ya 6 milyon euro ceza kesti

İtalya Rekabet Kurumu, Amazon.com ve British American Tobacco'ya (BAT) para cezası vererek, şirketlerin potansiyel sağlık risklerini vurgulamadan ısıtmalı tütün cihazlarının reklamını yaparak tüketicileri yanlış yönlendirdiğini söyledi.

İtalyan Rekabet Kurumu (AGCM) yaptığı açıklamada, şirketlerin BAT'ın glo hyper X2 ve glo hyper air cihazlarının reklamını nikotin tüketimine ilişkin bilgileri inkar ederek, atlayarak veya vurgulamayarak yaptıklarını ve böylece tüketicileri sağlık riskleri taşıyan ve reşit olmayanlara yasak olan ürünleri satın almaya yönlendirdiklerini söyledi.

Düzenleyici kurum Amazon'a 1 milyon euro ve BAT'a 6 milyon euro para cezası vererek şirketlerin davranışlarını "büyük ölçüde yanıltıcı" olarak nitelendirdi.

BAT'ın İtalyan şirketinden bir sözcü şirketin karara itiraz etmeyi planladığını söyledi. "Ürünlerimizin sadece yetişkinler için olduğu konusunda netiz ve herhangi bir nikotin ürününün reşit olmayanlar tarafından kullanılmasını önlemek için en yüksek davranış standartlarına bağlıyız. İtalyan yetkililerle işbirliği yaptık ve pazarlamamızda önerilen tüm değişiklikleri derhal uyguladık" dedi.

Bezos 2 milyar dolarlık daha Amazon hissesi sattı

 

Nvidia piyasa değeriyle Amazon'u geride bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)