BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da hükümet kurma çabaları----

İtalya'da hükümet kurma çabaları

İtalya'da hükümet kurma çabaları
20 Mart 2013 - 13:16 www.finansgundem.com

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, siyasi parti liderleriyle bugün hükümet kurma görüşmelerine başlayacak

Napolitano geçen ay yapılan ve hiçbir partinin parlamentoda çoğunluk elde edemediği seçimlerin ardından liderlerden herhangi birinin hükümeti kurma şansına sahip olup olmadığını gözlemleyecek. Güney Kıbrıs'ta yaşanan banka mevduatı vergisi kaynaklı anlaşmazlık gibi İtalya'da seçim sonrası oluşan belirsizlik de Avrupa genelinde, euro bölgesi borç krizinin yeniden canlanabileceği endişelerine neden oluyor.  İtalya'da Şubat sonunda yapılan seçimlerde merkez sol parlamentonun alt kanadında çoğunluk sağlarken, Senato'da kilitlenme gerçekleşmişti.  Merkez solun lideri Pier Luigi Bersani, parlamentodaki en büyük blokun başında ancak başka bir partinin desteği olmadan tek başına hükümet kurması mümkün değil.
Bersani'nin  eski başbakan Silvio Berlusconi'nin merkez sağ ittifakı ile de, Beppe Grillo liderliğindeki 5-Yıldız Hareketi ile de anlaşma sağlayabileceği yönünde henüz hiçbir işaret bulunmuyor. Eğer ciddi görüş ayrılıkları bulunan partiler arasında bir anlaşma sağlanamazsa İtalya kısa süre geçici bir hükümet  tarafından yönetilmek durumunda kalabilir. Bunun ardından ise muhtemelen Haziran gibi yeniden seçime gidilebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)