BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da aşı karşıtlarından Roma'da protesto----

İtalya'da aşı karşıtlarından Roma'da protesto

İtalya'da aşı karşıtlarından Roma'da protesto
14 Şubat 2022 - 17:09 www.finansgundem.com

İtalya'da Kovid-19 aşısına ve aşının zorunlu hale getirilmesine karşı çıkanlar başkent Roma'da protesto gerçekleştirdi.

Roma'nın kent merkezindeki Venedik Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 gösterici, aşının zorunlu hale getirilmesine ve Kovid-19 aşısı yaptırıldığını ya da kısa süre önce Kovid-19'un atlatıldığını veyahut son 48 saat içinde negatif sonuçlu test sonucunu belgelendiren "Yeşil Geçiş" belgesi uygulamasını protesto etti.

İtalya'da yarından itibaren 50 yaş üzerine aşının zorunlu hale gelecek olması ve dünya genelindeki aşı karşıtı gösterileri, İtalya’ya taşımak üzere kısa mesaj programları üzerinden organize olan aşı karşıtlarının başkentteki protestosuna katılım beklenenden az oldu.

Göstericiler, barışçıl protesto için bir araya geldiklerini söyleyerek, polisin kendilerini güvenlik çemberine almasına tepki gösterdi. Bazı protestocular da "Kovid-19 bahanesiyle ülkede diktatörlük kurulduğunu" iddia etti. Kovid-19’a yönelik önlemleri başından beri protestoeden eski jandarma generali siyasetçi Antonio Pappalardo da protestoya katılımın düşük olmasına tepki gösterirken, güvenlik güçlerinin de gösteriye katılmak isteyenleri engellediğini belirtti.

Aşı karşıtlarının eylemi dolayısıyla Roma kent merkezinde özellikle de Başbakanlığa çıkan yollarda güvenlik güçleri yoğun önlemler aldı ve Corso Caddesi ulaşıma kapatıldı. Protestocu grup nedeniyle polis, bir süre Venedik Meydanı'nı trafiğe kapattı.

İtalya'da Kovid-19 bulaşanların sayısı 12 milyonu geçti

 

İtalya'da akaryakıt fiyatları şubatta rekor seviyelere ulaştı

 

Fransa ve İtalya'da da Kovid-19 önlemleri gevşetiliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)