BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİtalya bütçe için adım atabilir----

İtalya bütçe için adım atabilir

İtalya bütçe için adım atabilir
26 Kasım 2018 - 15:39 www.finansgundem.com

İtalya Avrupa Komisyonu'nu yatıştırmak için gelecek yılki bütçe açığı hedefini düşürebilir

İtalya'da koalisyon hükümeti, iki hükümet kaynağının verdiği bilgiye göre Avrupa Komisyonu'nun 
disiplin prosedürü uygulamasından kaçınmak için gelecek yılki bütçe açığı hedefini gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde ikisine kadar düşürebilir. 
İtalya'nın taslak bütçesinde, bütçe açığının GSYH'ya oranı yüzde 2.4 olarak belirlendi. Bir önceki hükümetin yüzde 0.8 olarak belirlediği hedeften çok uzak olan bu rakam, Avrupa Komisyonu'ndan önce eleştiri, sonra ceza tehdidi aldı. Hükümetin bütçe açığını düşürmeyi göze alması finans 
piyasalarında yükselişe yol açtı. Ancak yapılacak değişikliğin Avrupa Komisyonu'nu tatmin edip etmeyeceği belirsiz. Koalisyonu oluşturan sağcı Kuzey Birliği ve düzen karşıtı 5-Yıldız Hareketi'nin liderleri, bütçe açığı hedefini düşürmeyi bu akşamki toplantılarında ele alacaklarının sinyalini verdiler. 
Başka bir kaynağın verdiği bilgiye göre bugün TSİ 2130'da yapılacak olan toplantı, Avrupa Komisyonu ile yaşanan gerilimin giderilmesini sağlayabilir. 
Avrupa Komisyonu'nun bütçe açığından memnun olmaması ve bütçe tasarısının tadil edilmesini istemesi İtalya'nın zaten devasa boyutta olan borçlarının sürdürülebilirliği ve Avrupa Birliği kurumlarıyla uzun soluklu gerilim yaşanacağı endişelerini gündeme getirmiş, finans piyasalarını sarsmıştı. Kuzey Birliği lideri olan Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, dün yüzde 2.4 olan bütçe açığı hedefine "kimsenin saplantılı" olmadığını ifade ederek değiştirilme olasılığına işaret etti. 
5-Yıldız hareketi lideri Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio, bütçedeki tedbirlerin değişmeden kaldığı sürece, açık hedefinin düşürülmesi sorun olmadığını söyledi. 
Di Maio, "Önemli olan, bütçenin belirlediğimiz amaçları içermesi... Eğer müzakere, açığın (hedef) biraz aşağıya inmesi gerektiği anlamına gelirse, bizim için önemli değil" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)