BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre Merkez Bankası'nın zarar ettiği tahmin ediliyor----

İsviçre Merkez Bankası'nın zarar ettiği tahmin ediliyor

İsviçre Merkez Bankası'nın zarar ettiği tahmin ediliyor
09 Ocak 2024 - 10:54 www.finansgundem.com

İsviçre Ulusal Bankası ilk sonuçlara göre geçen yıl için yaklaşık 3 milyar frank (3,5 milyar dolar) yıllık zarar ettiğini tahmin ediyor.

Frankın değer kazanması, yabancı para cinsinden hisse senedi ve tahvil portföylerinden elde edilen kârların azalması gibi nedenlerle İsviçre Ulusal Bankası'nın (SNB) ilk sonuçlara göre geçen yıl için yaklaşık 3 milyar frank (3,5 milyar dolar) yıllık zarar ettiğini tahmin ediyor.

Kayıp, SNB'nin 2022'deki 132 milyar franklık rekor açığı kapatamayacağı ve bu açığın defterlerinde kalmaya devam edeceği anlamına geliyor. İsviçre Hazinesi'ne yeniden ödemelerin tekrar yapılabilmesi için kazançlarla dengelenmesi gerekiyor.

İki yıl önce SNB'nin olağanüstü büyük bilançosuyla katlanan döviz varlıklarının değerlerinin çökmesiyle sarsıldı. O zamandan bu yana varlıklarını 2022'deki bir trilyondan fazla seviyesinden 785 milyar franka düşürdü.

UBS ekonomisti Alessandro Bee, sonuçlardan önce Bloomberg'e yaptığı açıklamada, gelecek yıl ödeme yapılabilmesi için merkez bankasının 2024 yılında en az 50 milyar frank kazanması gerektiğini söyledi ve bu hedefi "imkansız değil ama aynı zamanda düzenli de değil" olarak nitelendirdi.

İsviçre bankaları Ruslardan ücret talep ediyor

 

İsviçre milyarlarca dolarlık Rus varlığını dondurdu

 

İsviçre Merkez Bankası'ndan bankalara "faiz" ayarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)