BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre Merkez Bankası'ndan "tedbir" talebi----

İsviçre Merkez Bankası'ndan "tedbir" talebi

İsviçre Merkez Bankası'ndan tedbir talebi
22 Haziran 2023 - 12:16 www.finansgundem.com

İsviçre MB, Credit Suisse krizi sonrasında yeni tedbirlere ihtiyaç olduğunu savundu

İsviçre Merkez Bankası (SNB), Credit Suisse'nin UBS tarafından satın alınmasıyla sonuçlanan kriz sonrasında mevcut düzenleyici çerçevenin sorgulanması ve yeni önlemlerin uygulanması gerektiğini savundu.

SNB, UBS ile Credit Suisse'nin birleşmesi ile ortaya çıkan bankanın İşviçre için artan önemine ve beraberinde gelen risklere işaret ederek otoritelere derinlemesine bir inceleme yapılması çağrısında bulundu.

2023 finansal istikrar raporu yayınlayan SNB, "Önlemler, güven kaybını önlemek için bankaların dayanıklılığını mümkün olduğu kadar güçlendirmeli ve kriz durumunda sistematik olarak önemli bir bankanın istikrarlı hale getirilmesi, toparlanması veya tasfiye edilmesi için etkili seçeneklerin geniş bir yelpazesini sağlamalı" dedi.

SNB, Credit Suisse deneyiminin, kriz durumunda erken müdahaleyi kolaylaştırmak için "başarısız olması muhtemel" çerçevenin gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyduğini vurguladı.

SNB ayrıca, Credit Suisse'nin mevduat çıkışlarının hızı ve ölçeğinin mevcut likidite kuralları altında öngörülenden daha ciddi olduğunu belirtti ve gelecekte bankaların kriz durumunda merkez bankalarına teminat olarak sunabilecekleri asgari bir varlık miktarına sahip olmaları gerektiğini söyledi.

İsviçre Merkez Bankası, faizi beklentiler doğrultusunda artırdı

 

İsviçre Merkez Bankası'ndan 'Credit Suisse' açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)