BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİsviçre MB tekrar faiz indirebilir----

İsviçre MB tekrar faiz indirebilir

İsviçre MB tekrar faiz indirebilir
18 Şubat 2015 - 10:14 www.finansgundem.com

İsviçre Merkez Bankası, frankın yükselişinden kaynaklanan ekonomik zararın önüne geçmek için faiz oranlarında tekrar indirim kararı alabilir

İsviçre Merkez Bankası (SNB), minimum kur uygulamasını terk etmesinin ardından frankın yükselişinden kaynaklanan ekonomik zararın önüne geçmek için faiz oranlarında tekrar indirim kararı alabilir.

Bloomberg’in aylık anketine katılan 28 ekonomistten 26’sı, minimum kur uygulamasının terk edilmesi kararının ardından İsviçre ekonomisinin zayıflaması halinde SNB’nin politikayı gevşeteceği tahmininde bulunuyor. SNB, Ocak ayında frankın euro bağlı seyrinden vazgeçmişti. Anket katılımcıları İsviçre ekonomisi için karamsar bir tablo çizerek büyümenin bu yıl yavaşlayacağı öngörüsünde bulundular. Katılımcıların 22’si SNB’nin gösterge faiz oranında yapılacak bir indirime bağlı olarak vadesiz mevduat Faiz oranını eksi yüzde 0.75’ten düşüreceği tahmininde bulunuyor.

Ek faiz indirimi olanağının bulunduğu sinyali veren SNB Başkanı Thomas Jordan, ekonomik büyümenin hız kaybedeceği ve ekonominin bir çeyrekte daralabileceği tahmininde bulundu. Ankete katılan ekonomistler Jordan’ın bu görüşünü paylaşıyorlar ve Haziran ayı itibariyle sona eren çeyrek dönemde daralma görüleceğini öngörüyorlar.

Zürih’teki Julius Baer Ltd. baş ekonomisti Janwillem Acket, “İsviçre keskin bir resesyon ve deflasyondan kaçınmak zorunda. Hiçbir şeyin imkansız olmadığı bir zamandayız” dedi. Acket mevduat faizinin eksi yüzde 5’e kadar gerileyebileceği belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)