BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçre: Ekonomi daha önemli----

İsviçre: Ekonomi daha önemli

İsviçre: Ekonomi daha önemli
09 Nisan 2020 - 09:02 www.finansgundem.com

İsviçre'de Kovid-19 sebebiyle uygulanan kısmi dışarı çıkma yasağı ve alınan ek tedbirlerin belirlenen tarihten bir hafta daha uzun sürmesine ve 26 Nisan'a kadar devam ettirilmesine karar verildi

İsviçre hükümeti tarafından yapılan açıklamada ekonomik nedenlerden dolayı bu tarihten sonra bazı şartların yerine gelmesi durumunda tedbirlerin adım adım kaldırılmasının göz önünde bulundurulabileceği belirtildi.

Sınır kontrolleri, en fazla beş kişinin bir araya gelmesi ve okulların kapatılması gibi tedbirlerin kaldırılabilmesi için ise uzmanlar yeni vaka, hastaneye kaldırılanlar ve ölüm sayısında gözle görülür düşüşler yaşanması gerektiğini belirtiyor.

Ekonomide tarihi daralma

Ülkedeyse vakit ekonomik anlamda daralıyor. Zira hükümet İsviçre ekonomisinin tarihinde hiç yaşamadığı bir daralma ile karşı karşıya bulunduğunu belirtiyor. Korona virüsten dolayı bu sene ekonominin yüzde 10,4 küçüleceği tahmin ediliyor.

Bu daralmanın sadece 1,5 puan daha yüksek çıkması durumundaysa ülkede birçok şirketin iflas etmesi ve toplu işten çıkarmaların yaşanması söz konusu.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)