BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçre, Çin'le ticaret anlaşması imzaladı----

İsviçre, Çin'le ticaret anlaşması imzaladı

İsviçre, Çin'le ticaret anlaşması imzaladı
07 Temmuz 2013 - 01:52 www.finansgundem.com

İsviçre ile Çin arasında, serbest ticaret anlaşması imzalandı

İsviçre ile Çin arasında serbest ticaret anlaşması imzalandıCENEVRE (AA) - İsviçre ile Çin arasında, serbest ticaret anlaşması imzalandı.
İsviçre Federal Hükümeti internet sitesinde yer alan açıklamada, hükümet üyesi Johann N. Schneider-Ammann ve Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng'in, Çin ve İsviçre arasındaki serbest ticaret anlaşmasını bugün Pekin'de imzaladıkları bildirildi.
Anlaşmanın pek çok sektörü ve konuyu kapsadığı ve 2014 yılında yürürlüğe girmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, anlaşmada fikri mülkiyetin korunması, yatırımın desteklenmesi, rekabet, kamu ihalesi, çevre ve iş ilişkileri, ekonomik ve teknik işbirliği gibi konuların da yer aldığı kaydedildi.
Ammann'ın Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin Weimin ile iş ve istihdam alanlarında da bir anlaşma imzaladığı bildirilen açıklamada, aynı zamanda, serbest ticaret anlaşmasına paralel olarak, iki ülke yetkililerinin, ticaret, sağlık ve bitki sağlığı konularındaki teknik engeller hususunda sektör odaklı beş ayrı anlaşmaya da imza attığı belirtildi.
Dünyanın ABD'den sonra ikinci büyük ekonomisi olan Çin, İsviçre'nin endüstri üretiminin AB ve ABD'den sonra üçüncü büyük pazarı durumunda. İsviçre 2012 yılında Çin'e 7,8 milyar İsviçre frangı değerinde ihracat yaparken, Çin'den de 10,3 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi. AA
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)