BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre altın istemiyor----

İsviçre altın istemiyor

İsviçre altın istemiyor
30 Ocak 2013 - 07:58 www.finansgundem.com

İsviçre bankaları bilançoları şiştiği gerekçesiyle fiziki altın hesabı açma yönünde gelen taleplerin önüne geçmek istiyor

Altınları İsviçre bankalarında koruma geleneği sona erebilir.
Güvenlik nedeniyle yurtdışı yatırımlarının ilk tercihi olan ülkede bankalar kasalarında aşırı derece fazla altın olduğu gerekçesiyle dünyanın farklı bölgelerinden gelen altın saklama taleplerine sıcak bakmamaya başladı.
Financial Times gazetesinin konuya yakın kaynaklar ve müşterilere dayandırarak verdiği haberine göre, fiziki altın piyasasının en önemli iki bankası olan UBS ve Credit Suisse, değerli madeni saklamak için aldıkları ücretleri artırdı.
Bankalar bu şekilde aralarında diğer bankalar, fon yöneticileri ve bireysel yatırımcıların da olduğu büyük müşterilerinden altınlarını kendi kasalarında aktarmasını istiyor.
SERMAYE ARTIRMA ZORUNLULUĞU ETKİLEDİ
Aksi takdirde müşterilerin altınları bu iki bankanın kendi bilançosu altına kaydedildiğinde, bankalar sermaye rezervlerini artırmak zorunda kalıyor.
Küresel bankacılık sektöründeki sermaye artırma baskısı UBS ve Credit Suisse’de de fazlasıyla hissediliyor.
Bu yüzden iki banka Basel III uygulamaları öncesinde bilançolarını şişiren altın varlıklarının önüne geçmek istiyor.
Konuya yakın kaynaklar altın hesaplarını tutma ücretlerinin artırılmasının sadece başlangıç olduğunu, bankaların bilançolarını düşürmek için daha farklı adımlar da atacağını söyledi.
ÜCRETLE BAŞLADILAR DEVAMI GELECEK
Bankaların fiziki altın hesaplarından aldığı ücretler müşteriden müşteriye değişiyor. İşlemciler ücret artışının ortak bir paydada buluşmayacağını söyledi. Bankalar genelde tuttukları altının değerinin yüzde 0,05 ile yüzde 0,1’ini ücret olarak alıyor. Şimdi bu oranda yüzde 20’ye yakın artış bekleniyor.
Credit Suisse ücret artışları hakkında konuşmazken, finans kuruluşlarından değer metallerin korunması için aldıkları ücretlerde bir değişikliğe gideceklerini kabul etti.
UBS ise konu hakkında görüş vermek istemedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)