BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveç'ten flaş Filistin kararı----

İsveç'ten flaş Filistin kararı

İsveç'ten flaş Filistin kararı
04 Ekim 2014 - 07:44 www.finansgundem.com

Yeni seçilen İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Filistin’i bağımsız bir devlet olarak tanımayı planladıklarını söyledi

İsveç'in yeni seçilen merkez-sol hükümeti Filistin'i devlet olarak tanıyacağını belirtti. İsveç Başbakanı Stefan Lofven, "İsrail ile olan sorunlar, uluslararası hukuka uygun olarak iki devletli çözüm ile aşılabilir" dedi.
Macaristan, Polonya ve Slovakya gibi ülkeler AB üyesi olmadan önce Filistin'i devlet olarak tanımıştı. İsveç, Filistin'i tanırsa Avrupa Birliği üyesi iken Filistin'i tanıyan ilk ülke olacak.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, İsveç hükümetinin açıklamasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Maliki yaptığı yazılı açıklamada, "Bağımsız devletini kurması ve geleceğini tayin etmesiyle ilgili Filistin halkının meşru haklarını destekleyen İsveç'e şükranlarımızı sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Maliki, Filistin'i henüz tanımamış diğer Avrupa Birliği ülkelerine "adil barışı tesis etmek ve İsrail hükümetine güçlü bir mesaj göndermek" üzere İsveç'i örnek alma çağrısında bulundu. AB ülkelerinin İsrail'in yerleşim birimi inşa faaliyetlerine tepki göstererek sergilediği tutumdan övgüyle söz etti.

ABD ‘erken’ dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Filistin devletinin tanınmasını erken bulduklarını belirtti. “Filistin'in devlet olmasını kesinlikle destekliyoruz ama bu sadece daimi statü anlaşması ve iki tarafın birbirini karşılıklı tanımasına dayanan, müzakere edilmiş bir netice yoluyla olmalı" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)