BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİsveç faizi değiştirmedi----

İsveç faizi değiştirmedi

İsveç faizi değiştirmedi
13 Şubat 2013 - 13:26 www.finansgundem.com

İsveç Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 1'de bıraktı

İsveç Merkez Bankası, Riksbank, Avrupa borç krizinin azalmakta olduğu ve bunun da en büyük Nordik ekonomisinin toparlanmasına destek sağlayacağı iyimserliği ile birlikte, politika faizini değiştirmedi.
Stockholm merkezli Banka, politika faizi olan yedi gün vadeli repo faizini değiştirmeyerek yüzde 1'de bıraktı. Bu karar, Bloomberg News'un anketine katılan 22 ekonomistin 132ünün tahmini ile paralel gerçekleşti. İsveç para birimi kron, faiz kararı sonrası, euro karşısında yüzde 0.8 ve dolar karşısında yüzde 0.9 değer kazandı.
Banka'dan yapılan açıklamada, "İsveç ekonomisinde büyüme halen zayıf ve enflasyon baskıları düşük," denildi ve "Ancak, yılın kalan kısmında, ekonomik aktivitede istikrar ve güçlenmeyi gösteren bazı olumlu işaretler var," yorumunda bulunuldu. Banka, oranın gelecek yılın ilk çeyreğinde yüzde 1.2 seviyesinde olacağı tahmininde bulundu. Aralık ayında bu tahmin yüzde 1.3 düzeyindeydi.
Tahmincilerin büyük bölümü, istihdamdaki artışın Avrupa'da krizin en kötü döneminin geçtiğine ilişkin güveni güçlendirmesinin etkisi ile, İsveç ekonomisinin toparlanacağı öngörüsünde bulunuyor. Avrupa Merkez Bankası geçen haftaki toplantısında, Euro Bölgesi ekonomik güveninin Ocak ayında son yedi ayın zirvesine çıkmasının banka üzerindeki faiz düşürme baskısını azaltması sonrası, politika faizini değiştirmedi ve rekor düşük seviye olan yüzde 0.75'te tuttu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)