BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsveç Dışişleri Bakanı: 2023'ten önce NATO'ya girmeyi umuyoruz----

İsveç Dışişleri Bakanı: 2023'ten önce NATO'ya girmeyi umuyoruz

İsveç Dışişleri Bakanı: 2023'ten önce NATO'ya girmeyi umuyoruz
13 Ekim 2022 - 16:13 www.finansgundem.com

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, bu yıl ülkesinin Finlandiya ile aynı anda NATO üyesi olacağını umut ettiğini dile getirdi. Linde, "İsveç'in 2023'ten önce Finlandiya ile aynı anda NATO'ya üye olmasını umut ediyorum" diye konuştu.

Türkiye ile İsveç arasında süren NATO görüşmeleri hakkında konuşan Bakan Ann Linde, "Türk hükümetinin bizim NATO üyeliğimize başvurumuzu Meclislerine sunması gerekiyor. Onlar Madrid'de imzaladığımız Üçlü Muhtıra uygulamasının sonuçlarını görmek istediklerini ve ana sorunun terörle mücadele olduğunu söylüyorlar ve biz de bunun üzerinde çalışıyoruz. Türkiye iade talepleri sunuyor. Biz de iadeleri kendi mevzuatımıza ve Avrupa sözleşmesine uygun olarak ele alıyoruz" açıklamasını yaptı.

'Aldığımız güvenlik garantileri çok ama çok önemli'

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasını gelecek yaza dek uzatmasının olasılık dahilinde olduğunu söyleyen Linde, "Bu, hesaplara dahil etmek gereken bir olasılık. Bu nedenle ABD'den, İngiltere'den, İskandinav ülkelerinden ve birkaç diğer ülkeden aldığımız güvenlik garantileri çok ama çok önemli" dedi.

Linde: Finlandiya da tek başına NATO'ya girmek istemez

Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğine daha sıcak baktığı yönünde görüşlere de değinen Linde, Finlandiya'nın NATO'ya yalnız girmek istemeyeceğini, İsveç ile beraber NATO'ya aynı anda girmek isteyeceklerini ve böyle olacağına inandığını bildirdi.

Ne olmuştu?

Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi'nde 28 Haziran'da Üçlü Muhtıra imzalanmıştı. Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısı 26 Ağustos'ta Finlandiya'nın Vantaa kentinde yapılmıştı.

İsveç Adalet Bakanlığı'ndan bir heyet de 5-6 Ekim'de Ankara'da Adalet Bakanlığı yetkilileri ile toplantı gerçekleştirmişti.

İsveç'te hükümetin 17 Ekim'de kurulması bekleniyor

 

İsveç: Patlamalarla ilgili bulguları Rusya'yla paylaşmayacağız

 

İsveç'te konut fiyatlarına yönelik karamsarlık sürüyor

 

İsveç'te PKK yandaşları gösteri yaptı

 

İngiltere ve İsveç'te konut fiyatları geriledi

 

İsveç şiddette birinci

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)