BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİstihdamda ender başarılı ülkelerdeniz----

İstihdamda ender başarılı ülkelerdeniz

İstihdamda ender başarılı ülkelerdeniz
16 Eylül 2013 - 11:38 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bugün açıklanan işsizlik rakamlarının ardından bir değerlendirmede bulundu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, işsizlik oranının Haziran'da yüzde 8.8 olduğunu belirterek, istihdamın 26.3 milyonla rekor düzeyde gerçekleştiğini bildirdi. Ekonominin son 1 yılda 742 bin, son 5 yılda 6.5 milyon istihdam yarattığını ifade eden Çağlayan, Türkiye’nin istihdam konusunda ender başarılı ülkelerden biri olduğunu savundu.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada istihdam verilerini değerlendirdi.
TÜİK verilerine göre Haziran döneminde işsizlik oranının yüzde 8.8 olduğunu belirten Çağlayan, istihdam hacminin 26 milyon 319 bin kişi olduğunu vurguladı. Çağlayan, şimdiye kadarki en yüksek istihdam düzeyi olan bu rakamın son aylarda art arda rekor kırdığını ifade etti.
"AVRUPA'DA İŞSİZLİK ORANI HALA 2 HANELİ"
Avrupa'da işsizlik oranının hala 2 haneli olduğunu ve hala düşüşe geçmediğini bildiren Çağlayan, “Biz Türkiye olarak kriz sonrası dönemde işsizlik oranını en hızlı düşüren ülke olmakla kalmadık, istihdamda da rekorlar kırmaya başladık. Son 12 ayda yaratılan istihdam 742 bin. Bu pek çok ülkenin nüfusundan fazla bir sayı” dedi.
"İSTİHDAM KONUSUNDA ENDER BAŞARILI ÜLKELERDEN BİRİYİZ"
Dün küresel krizin başlangıcının 5’inci yılı olduğunu belirten Çağlayan, bu 5 yılda dünya ekonomisinin köklü değişimler yaşadığını kaydetti. Simdi de yeni bir süreç içinde olunduğunu dile getiren Çağlayan, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Gelişmekte olan ülkelerin büyümelerinin yavaşladığı, fon çıkışlarının piyasaları negatif etkilediği bir dönem bu. Ancak biz Türkiye olarak bu süreçten de başımız dik çıkacağız. 2009 başından bu yana ekonomimiz 6.5 milyon kişiye iş yarattı. Ocak 2009’da 20 milyonun altında olan istihdam düzeyimiz, şimdi 26 milyonun üzerinde. Bunu sağlayan ne? İstikrarlı ortam ve üretim. Gerek mal gerek hizmet üretiminde devam eden büyüme ile bu istihdam artışını yakaladık. İç pazar ile ihracat ile bunu sağladık. Şimdi sırada yatırım teşviklerimizin etkileri var. İnşallah yatırımlar realize oldukça başta sanayi istihdamı olmak üzere genel istihdamı olumlu etkileyecek. Son 5 yılda kriz bazı ülkelerin eksenini kaydırırken, Türkiye hem hızlı büyüme, hem de hızlı ihracat artışı ile en sağlam politikaları izleyen ülkelerden oldu. Bugün ulaştığımız istihdam rakamı da bunun sonucudur. Bugünkü rakamlar her yıl 1 milyona yakın nüfus artısına rağmen ulaşılan rakamlardır. Şu anda yüzde 51.9 olan işgücüne katılma oranındaki artışı da çok önemli buluyorum. İstihdam ve işsizlik konusunda yorum yaparken bu orandaki iyileşme de dikkatten kaçmamalı. İstihdam konusunda ender başarılı ülkelerden biriyiz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)