BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİstihdam yavaş ilerliyor----

İstihdam yavaş ilerliyor

İstihdam yavaş ilerliyor
09 Eylül 2013 - 21:45 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı John Williams, verilerin iş gücü piyasasında yavaş bir gelişime işaret ettiğini söyledi

Rekor seviyedeki teşviklerin destekçisi olarak bilinen San Francisco Fed Başkanı John Williams, son dönemdeki ekonomik verilerin, iş gücü piyasasında beklediği şekilde yavaş bir gelişime işaret ettiğini söyledi.
Bugünkü konuşmasının metninde Williams, "Kabul etmeliyiz ki yatırımcılar ve finansal piyasalar, bilinen varlık fiyatı teorisinin gerektirdiği şekilde hareket etmiyor" dedi. Williams'ın bu yıl politikada oy hakkı bulunmuyor.
San Francisco başkanı ayrıca, "Ekonomi ve enflasyondaki periyodik hareketlere politikanın tepkisi yatırımcıların inancını etkileyebilir ve varlık fiyatlarının gidişatı ilerleyen zamanlarda iyi seviyelere ulaşabilir" yorumunu yaptı.
Fed yetkililerinin merkez bankasının 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarının olası azaltılma durumu hakkındaki açıklamalarının, balon gibi görünmeye başlayan davranışları sonlandırmış olabileceğini ifade eden Williams, "Tarihten çıkarılacak ders açık: Varlık fiyatı balonları ve kazalardan kaçınılamaz. Ve geçtiğimiz on yılda yaşananlar muazzam fiyat balonları ve kazalar olduğunu ortaya koyuyor" dedi.
Konuşmasında ekonomik büyüme ve para politikası görünümüne değinmeyen John Williams, konuşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında sorulara cevap verdi.
Bu bölümde; son verinin, kendisinin ABD ekonomisinin yavaş bir gelişim göstereceği yönündeki tahmini ile örtüştüğünü ve görüşlerinde bir değişiklik olmadığını belirten Williams, "Güçlü bir gelişim için belirlediğimiz noktaya doğru giderek yaklaşmaya evam ediyoruz" dedi.
"Hâlen işaretlerin iyi olduğu kanaatindeyim, ABD'de istihdamda düzenli bir artış var" diyen Williams, Fed'in tahvil alımlarını muhtemelen yavaş ve çok basamaklı bir plan uygulayarak azaltacağını söyledi.
Faizler ile ilgili ise John Williams, merkez bankasının 2015'in ortalarına kadar artırıma gitmeyeceğini düşündüğünü ve bu zamana kadar büyük olasılıkla işsizlik oranının yüzde 6.5'e gerilemiş olacağını ifade etti.
ABD'de istihdam Ağustos ayında beklentilerden az bir şekilde 169,000 artarken, İşsizlik oranı ise yüzde 7.3' geriledi. Fed yetkilileri 85 milyar dolarlık aylık tahvil alımlarının ne zaman azaltılacağını tartışıyorlar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)