BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİsteyene 3100 metre, isteyene 76 kilometre----

İsteyene 3100 metre, isteyene 76 kilometre

İsteyene 3100 metre, isteyene 76 kilometre
14 Nisan 2013 - 07:32 www.finansgundem.com

O asrın projesi… İçinden günde 1 milyon kişi geçecek; isteyen 3100 metre gidecek, isteyen 76 kilometre...

Başbakan Erdoğan’ın, “Asrın projesi” diye adlandırdığı Marmaray, Kazlıçeşme’den yer altına girerek Marmara’nın 60 metre altından devam edip Söğütlüçeşme’de yüzeye çıkacak.  Marmaray’ın deniz altındaki tüp geçit kısmının uzunluğu 3100 metre. Marmaray’ın Halkalı’dan Gebze’ye kadar olan toplam uzunluğu ise 76 kilometreyi buluyor. Depreme dayanıklı olarak gidiş-geliş iki tünel halinde inşa edilen Marmaray’da tüpler arasında özel bir yöntem kullanılarak esneklik sağlandı.
Projeyi üstlenen Japon Taisez firmasının inşa sürecinde büyük titizlik içinde çalıştığı ve bu projede Marmaray’da denenen batırma tüp tüneli ile TBM (kara tüneli) birleşimini dünyada ilk kezİstanbul Boğazı’nda denediğini belirten yetkililer, proje tamamlandığında günde 1 milyondan fazla insanın kıtalararası yolculuk yapacağını ifade etti.
Asrın projesi, 29 Ekim 2013’te Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle hayata geçirilecek. Marmaray’ın hizmete geçmesi İstanbul’da boğaz ve köprü trafiğini rahatlatacak, gürültüyü azaltıp hava kirliliğinin azalmasını sağlayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)