BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİster kriz, ister savaş...----

İster kriz, ister savaş...

İster kriz, ister savaş...
15 Haziran 2013 - 08:13 www.finansgundem.com

Borsa Başkanı İbrahim Turhan: "Hangi döneme bakarsanız bakın borsa yatırımları daha fazla getiri sağlamıştır."

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, “Borsanın kurulduğu günden bu yana hangi 5 yıllık dönemi alırsanız alın, içinde ister kriz olsun, ister savaş olsun, hangi dönemi alırsanız alın borsaya yapılan yatırım diğer yatırımlardan daha fazla getiri sağlamıştır” dedi.
Gaziantep’te Hür Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği toplantıda konuşanTurhan şöyle devam etti:
“Peki bu kadar güzelliklerle mücevhez olan borsa neden bu kadar kötü algılanıyor? Nasreddin Hoca misali, ‘hırsızın hiç mi suçu yok?’ Peki yanlışlık nerede? Yanlışlık, borsanın kitabını okuyup öğrenmek yerine, kurcalayarak öğrenmekten kaynaklanıyor.  Borsa orta ve uzun dönem yatırım yapılacak bir yerdir. Birikimlerin ve tasarrufların değerlendirileceği kurumdur ama siz ‘bugün alayım, yarın satayım, bir koyayım, üç alayım gibi’ bir arayış ve özlem içerisine girerseniz, kesinlikle para kaybedersiniz.”
‘Kumar yeri değil’
Turhan, kısa sürede kazanmak isteyenlerden istifade eden sahtekarlarlara dikkat çekerek, “Sahtekar, mutlaka kendine bir tamahkar bulmak mecrubiyetindedir. Tamahkar olmazsa, sahtekar iş yapamaz” diye konuştu. Turhan şöyle dedi:
“Borsanın bu kadar başarılı olmasına rağmen kamuoyunda, bunlar değil başka şeyler konuşuluyor. Buradaki problem de uyarılara rağmen bireysel yatırımcıların borsada tek başlarına alım satım yapmalarından kaynaklanıyor. Borsa kumar oynanacak yer değil, yatırım alanıdır. Kurumsal yatırımcılar üzerinden yatırım yapmamız gereken bir yerdir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)