BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstenmeyen mesaj devri sona eriyor----

İstenmeyen mesaj devri sona eriyor

İstenmeyen mesaj devri sona eriyor
16 Ekim 2020 - 11:45 www.finansgundem.com

Tüketicinin izni olmadan gönderilen ticari mesajlar İleti Yönetim Sistemi ile son buluyor. Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan sistem 1 Aralık'ta uygulamaya girecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) kurduğu, 1 Aralık’ta uygulamaya geçecek İleti Yönetim Sistemi (İYS) ile müşterilere bayram ve yılbaşı kutlama mesajı gönderen, memnuniyet anketi yapan şirketler, vatandaştan izin almak zorunda olacak.

NTV'de yer alan habere göre, izin veren kişilerin numarası veya e-posta adresi sisteme girilecek. Kaydedilmeyen veriler kaybolacak. İleti Yönetim Sistemi (İYS) ile onay verilmeyen ticari mesajların gönderimi son bulacak.

İzinsiz e-posta ve SMS gönderimine dair Ticaret Bakanlığı'na gelen şikayetlerin sayısı 500 bini aştı. Bakanlık konu ile ilgili bir çalışma başlattı. Ticari elektronik iletilerin yönetimi ve kontrolünü sağlamak amacıyla İleti Yönetim Sistemi'ni (İYS) oluşturdu. Sistem ticari elektronik ileti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikâyet süreçlerinin yönetilmesine imkân tanıyacak.

Tüketiciler izinsiz iletişim kuran firmalardan kurtulacak, sisteme girerek izinleri tekrar düzenleyebilecek.

KAYIT 1 ARALIK'TAN SONRA SONA ERECEK

Firmaların verilerini kaybetmemek için sisteme kayıtlarını, 1 Aralık'a kadar tamamlaması gerekiyor.

Related Digital CEO'su Sedat Kılıç, konuya ilişkin olarak "Şirketlerin data sayısına göre bir ayrımı var. 250 binin üzerinde datası olan şirketler direkt entegre olabilecekken bu sisteme, altındaki firmaların bir entegratör firma kullanarak sisteme dahil olması bekleniyor" dedi. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)