BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİstenmeyen cep mesajlarına son!----

İstenmeyen cep mesajlarına son!

İstenmeyen cep mesajlarına son!
13 Haziran 2013 - 16:52 www.finansgundem.com

Dijital güvenlikte dünya lideri Gemalto, mobil pazarlamadaki son mega trendleri ve en iyi uygulamaları tanıtan yeni resmi raporunu yayınladı

Bağımsız analiz şirketleri Mobile Groove ve Portio Research ile işbirliği sonucunda oluşturulan 'Etkileşimli Pazarlama ve Ticaret: Müşterilerinizi Bağlamak ve Savunucunuz Haline Getirmek için En iyi Uygulamalar' başlıklı rapor, şirketlerin müşterilerle etkileşiminde olması gereken en iyi 5 uygulamayı tespit ediyor. Ayrıca, şirketlerin müşterilerine yakınlaşması için yaygın, doğrudan ve kişisel bir iletişim biçimi olan cep mesajını diğer tüm kanalların üstünde bir iletişim kanalı olarak gözler önüne seriyor. Rapor bu bulguyu vurgulamak amacıyla IFO Enstitüsü'nün kısa bir süre önce 3 bin müşteriyle yaptığı bir anketten müşteri yorumlarını harmanlıyor. Rapora göre, uyulması gereken 4 kural şöyle:
"1. Öncelikle izin isteyin: Mobil ortamda çok fazla veri ve içerik sunmak mümkün, ancak şirketler en iyi sonucu müşteriden izin aldıkları zaman elde ediyorlar. Ankete cevap verenlerin yüzde 82'si pazarlamayı kabul etmenin ön koşulunun kendilerinden izin alınması olduğunu belirtmiş.
2. Müşteriyi anlayın: Müşterinin ilgi alanları, kişisel tercihleri ve motivasyonları gibi temel bilgileri sorarak işe başlayın, ama orada durmayın. Şirketler, müşteri segmentasyonunu netleştirmek ve iyileştirmek, aynı zamanda müşteriyi ilgilendiren bir bilgi akışı ve iletişim sağlamak için de cep mesajlarını kullanmalılar; bu müşteri sadakatini sağlamak açısından da kilit rol oynuyor.
3. Hedef kitlenizi tanıyın: Kişinin mahremiyetine saygı gösterin, müşterileri ilgilendiren mesajlar gönderin ve kumandayı müşterinin kontrolüne bırakan stratejiler uygulayın. Müşterilerin yüzde 90'ı kendilerine artık mesaj gelmesini istemediklerinde çok net bir çıkış seçeneği olması gerektiğini, yüzde 71'i kendi zevk ve ihtiyaçları doğrultusunda mesaj almak istediklerini belirtiyor.
4. Doğru kişi, doğru mesaj, doğru an: Tüketiciler hedefli mesajlar, kişisel tercihlerine ve gerçek zamanlı ihtiyaçlarına uygun teklifler almak ve kendilerine mesaj gönderilmesine izin verdikleri için bir şekilde ödüllendirilmek istiyorlar".
Gemalto Telekom Turkiye Müdürü Pinar Bilgin, "Bu dört kurala uymak sadece müşteriye nezaketten ibaret değil; söylediklerinizi gerçekten dinlemek isteyen bir kitleye ulaşmak istiyorsanız işinizde bu stratejiyi uygulamanız şart," diyor. "Araştırmamız, %60'lık bir kitlenin tercih ettikleri marka ve mobil operatörlerden gelecek olan anlamlı mesaj ve teklifleri kabul etmeye ve bu mesajları takiben harekete geçmeye istekli olduğunu gösteriyor. Türkiye'de 67.16 milyon mobil abonesi olduğu düşünülürse, bu sonuç Türk şirketleri ve mobil operatörleri için ilgi çekici nitelikte. Müşterilerle, doğru zamanda, kişiye özel ve saygılı bir çerçevede anlamlı bir iletişim sağlamak için mobil pazarlamaya daha çok yatırım yapmaya teşvik ediyor' dedi.
MobileGroove baş analisti Peggy Anne Salz, "Tüketiciler satın alma hunisinin her adımında mobil telefonlarına uzanıyorlar. Şirketler, müşterilerin serbestçe paylaştığı kişisel bilgileri kendi iletişim biçimlerine entegre ederek güçlü bir değer yaratma seçeneğine sahip " yorumunu yapıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)