BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte yılın belediye başkanı...----

İşte yılın belediye başkanı...

İşte yılın belediye başkanı...
26 Aralık 2015 - 12:28 www.finansgundem.com

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir “Yılın Yerel Yöneticileri” anketinde “Projeler Dalında Yılın Belediye Başkanı seçildi

Amasya Karadeniz'in en güzel illerinden biri... Küçük, butik, güzel mi güzel bir il Amasya. Tarihi dokusu dokusu bir başka güzel, sanki bu dokuyla işlenmiş kayalıklarının görüntüsü bir başka. Ya kaya mezarları, şehri tam ikiye bölen kelkit çayı, elması... Saymakla bitmez bizdeki izlenimi Amasya'nın... Evet Amasya'nın tarihi M.Ö 5500'lere dayanıyor. Amsaya'da son yıllardaki gelişme ise dikkatlerden kaçmıyor. Gidenlerin "Açık Hava Müzesi "olarak adlanırdığı Amsaya'nın o ince dokusunu ve şehirdeki değişimi Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile konuştuk. 

Amasya halkının sizi tercih etmesindeki en temel neden size göre nedir? 

Evet şehrin idaresi ve halkımızın daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için belirlediğimiz bir dizi projelerin hayata geçirilmesi amaçı ile seçildim. Bu seçimde sadece ben görev başına davet edilmedim. Benimle birlikte çalışacak olan “Meclis Üyeleri” de belirlenmiştir. Bildiğiniz gibi her beş yılda bir mahalli idareler seçimi gerçekleştirilmektedir. Bu seçimlerde başarı ile çıkan partinin adayı daha iyi yaşanabilir bir şehir planlar. Projelerle desteklenen yatırımlar uygulamaya sokulur. Yönetilen bir şehirde gelecek nesillerin daha iyi bir yaşam şartlarını elde etmeleri öncelikli hizmetler arasındadır. İyi bir gelecek hazırlamaya atılan her olumlu harekete öncülük etmiş olmanın huzurunu duyarız. Gururunu yaşarız.

Üst üste iki yıl belediye başkanı seçildiniz. Sizce bunun sırrı nedir?

Üstlendiğimiz görevi şaibeye bulaşmadan, halkımız için yerine getirilen doğru hizmetler olduğuna inanıyorum.
 
Belediye başkanı olmanın zorlukları nelerdir?

Yaşadığımız kente hizmet verirken özel hayatımızı terk etmektir.  Kendimize ve evimize ayıracağımız vaktin en aza indirilmesidir.
 
Öncelikli olarak çözmek istediğiniz sıkıntılar nelerdir?

Şehir trafiğinin halkımıza azap vermesini en az seviyeye indirmek. Çözülmesi gereken önemli problem olarak görmekteyim.

Bir belediye başkanı olarak mesleğinizin en sevdiğiniz yönü nedir?

Halkımızın gelecekte karşılaşabileceği problemlere bugünden önleyici tedbirlerin alınmasıdır.  Yaşanabilir bir kenti geleceğe taşımak için projeler yapıp uygulamaktır.
 
Projelerinizi tasarlarken nelerden ilham alıyorsunuz?

Projelerimiz şehrimizin ihtiyaç duyduğu ve ileri de doğabilecek sosyal konuların çözümü hususunda ortak akılın kullanımı ile belirlenmektedir.

Sizce gerçekleşen ya da gerçekleşmekte olan projelerinizin belediye başkanlığı seçimlerinde faydası oluyor mu?

Kuşkusuz. Gerçekleşen projelerin gelecekteki hayat şartlarını kolaylaştırıcı olması halkımızın dikkatlerinden kaçmamaktadır. En doğru kararın en doğru şekilde vatandaşımızın hizmetine sunulmasının olumlu neticelenmesini geçtiğimiz seçim döneminde yaşadık.
 
Yaptığınız projelerin turizme ne çeşit katkıları var? Bu projelerin Amasya ekonomisinde katkı sağlıyı cağını düşünüyor musunuz?

Amasya bildiğiniz gibi kültür ve turizm şehridir. Amasya’nın geleceği de bu iki konuya endekslidir.  Ekonomik kalkınmamız turizmle olacaktır. Amasya’nın tarihi zenginliğini günümüze taşıyan kültürel varlıklarımızın korunması, restorasyonları bunda itici güç olmaktadır. Bu konu üzerinde hazırlanan projelerimizden Yeşilırmak Şişirme ve Yapay Şelale Projesi Amasya için bir devrim nitelikli olacağı kanaatindeyiz.
 
Engelli vatandaşlarımız için ne gibi projeleriniz var ve bunlardan gerçekleştirdikleriniz nelerdir?

Amasya’da engelli vatandaşlarımız için düşlediklerimizi önemli ölçüde gerçekleştirdik. AB destekli şehir içindeki bütün yaya kaldırımları görme engellilerimiz ve tekerlekli sandalye ile hareket etmek zorunda olan vatandaşlarımızın kullanımlarını kolaylaştırmak amacıyla yeniden düzenlendi.

Engellilerimizin sosyal faaliyetlerini, toplum içinde belli bir yerlerde özgüven kazandıracak dernek çalışmalarını bir çatı altında topladık. Engelli vatandaşlarımızın çeşitli adlar altında kurdukları yardımlaşma derneklerinin dağınık şekilde veya kirasını dahi karşılayamadıkları basit alanlardan kurtarıldı. Belediyemize ait dinlenme amaçlı bir parkın içine bu derneklerin tamamına yer verip kaynaşmayı ve sosyal aktivitelerini destekleyici bir lokal binası yaptık.

Bayırbucak Türkmenlerine 2 tır yardım gönderdiniz. Neler hissediyorsunuz?

Belediyemiz ve Hayatcan Derneği ile ortaklaşa başlattığımız hayati önem taşıyan yardım kampanyası çerçevesinde, Bayırbucak Türkmenleri’ne soba, gıda maddesi, giyecek, battaniye ve çocuk bezinden oluşan ve 2 tır dolusu yardım paketlerimiz geçtiğimiz haftalarda yola çıkarılıp Hatay’da ilgili makamlara teslim edilmiştir.  Belki 2 tırın az görülebileceğini ancak içinde nitelikli malzemeler bulunuyor.  

Arkadaşlarımız oradaki insanların hangi malzemelere ihtiyacı olduğunu çok titiz bir çalışmayla araştırdı ve sonunda bu malzemeleri göndermeye karar verdik. Kan bağımız, dil birliğimiz olan ve zor durumda kalan Türkmenlere yardımlarda bulunmak bizlerin geçmişten gelen hasletlerimizin bir yansıması olmuştur. Bu yardımlaşma hasletimizin eksilmeden devam edeceğini biliyoruz ancak, gözyaşları ile sulanan yardımları, buruk sevinç yaşayarak kabul eden ırkdaşlarımız üzerinde bu tür zulümlere maruz kalmamayı arzu ediyoruz. Üzerimize düşeni yerine getirdik. Yardım kampanyamıza destek veren hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum.
 
Bu yıl 6 ncısı düzenlenen “Yılın Yerel Yöneticileri” anketinde “Projeler Dalında Yılın Belediye Başkanı "Seçildiniz. Duygularınızı öğrenebilir miyiz?

Böylesi ödüllendirmeler elbette onur verici ve çalışmayı taçlandıran bir uygulamadır. Bir yıllık çalışmalarımızın değerlendirilmesinde bir adım öne çıkmamızı sağlayan bu ödül Amasyalılar adına belediyedeki em üst kademesinden alt kademesine kadar çalışanlarımızın emekleri, alın terleri vardır. Bu sebeple binlerce aile adına gururlandık.

Şimdiye kadar hayata geçirdiğiniz projelerinizden biraz bahsedermisiniz?

Yeni Otogar: Çevreyolu’nun başlangıç noktası olan Boğazköy’de 23 dönümlük arazi üzerine modern bir otogar yapıldı. Eski otogarın yeri Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi yapımına tahsis edildi.

Yeni Hal: Amasya’da 50 yıldır kullanılan ve zamanla şehir merkezinde kalan Yaş Sebze ve Meyve Hali kaldırıldı ve şehir merkezine 5 km mesafede yeni ve modern Hal Binası yaptık. Eski halin yıkımında kazanılan alan üzerinde şehrin ilk Alış Veriş Merkezi özel müteşebbis tarafından yaptırıldı.

Köprüler: Hatırlanacağı gibi 2009 yılında Akbilek Köprü inşaatı tamamlanmış ve İstasyon ile İmam Hatip Kavşağından itibaren yol güzergahı birbirine bağlanmıştı. Tarihi İstasyon Köprüsü’nün ayakta daha uzun yıllar kalması ve hizmet vermesi için 100 m. Uzağında araç trafiğine açık olacak “Ferhat” adını verdiğimiz bir köprü şehir içi ulaşımında trafik akışına kolaylaştırmıştır.
Yine İstasyon ile Bahçeleriçi Mahallesini birbirine bağlayan "Yörgüçpaşa Köprüsü" yapıldı. Sadeceyayalara açık olan köprü Yeşilırmak’ın üzerine bir gerdanlık gibi asıldı.

Katı Atık (AKAB) : Belediyemiz tarafından tamamlanan Katı Atık Bertaraf Tesisleri tamamlandı. Artık şehrimizin üzeriniyanan çöplerden çıkan kara bulutlar örtmüyor. Çöp tesisimiz 16 milyon Avro’ya mal oldu. Bunun 12 milyon 300 bin Avroluk bölümü Avrupa Birliği’nden finanse edildi. Kalan 4milyon 500 bin Avroluk bölümü Amasya merkez ilçe ve belde belediyelerinden oluşan toplam 13 belediyenin katıldığı Katı Atık Bertaraf Tesisi Birliği’ adı altında hizmet vermektedir.

Sıvı Atık Projesi: Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen147.900 kişiye eşdeğer Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ihale bedeli 25 milyon Avro olup, tesis alanı Amasya şehir merkezinden yaklaşık 6 km uzaklıkta Ziyaret Beldesi’nin güney doğusunda bulunmaktadır. Tesis alanı yaklaşık 2,57 ha’dır. Amasya merkezli toplanan atıksular kollektör hattı ile cazibeli olarak tesislere ulaşmaktadır.

Kent Meydanı: Amasya için önemli konuların başında gelen trafik problemi gelmektedir. Trafik akışını sıkıntıya sokan unsurlardan biri de Kent Meydanı'nın düzenli şekilde trafik akışını sağlamaktan uzak kalmasıdır.Yavuzselim Meydanı'nda yapılan kutlamalar, sosyal etkinlikler ve milli bayramlarda kutlama amacıyla düzenlenen törenlerde meydan trafiğe kapatılmaktadır. Bunun getirdiği sıkıntılar, sadece meydan çevresinde değil, şehrin ana yolunun trafik tıkanmasına çare olması mantığı ile Amasya Lisesi'nin bulunduğu alan, Kent Meydanı olarak planlandı. Lisenin yıkımından sonra “Çelebimehmed Meydanı” adı ile hizmete girdi.

Ferhat Tüneli: Amasya’nın sıkışan trafiğine bir çözüm olması için Amasya Valiliği arkasından, Kurşunlu Mahallesine kadar uzanacak yaklaşık 1 km mesafeli tünel açımı için geliştirilen projemizin uygulanmasına önümüzdeki günlerde başlanacaktır.

Kültür Merkezi: Amasya’nın ihtiyaç duyduğu çok amaçlı kültür merkezi için proje hazırlandı. Yeni Adliye Sarayı’nın yakınında bulunan alana Belediye tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da % 50 oranında desteği ile Kültür Merkezi yapıldı. Kültür Merkezi’nde toplam 650 kişi kapasiteli 3 ayrı konferans ve toplantı salonu, el sanatları ile geleneksel sanat atölyeleri mevcuttur.

Kültür Evleri: Belediyemizin sosyal ve kültürel çalışmaları arasında en önemli projelerini oluşturan mahalle kültür evlerimiz başarı ile yerine getirilmektedir. Bugün 9 mahallede 9 kültür evimizde değişik alanlarda geleneksel el sanatlarımızın kursları verilmektedir. Buralarda kurs gören hanımlarımız hem meslek öğreniyorlar hem de aile ekonomilerine katkılarda bulunmaktadırlar.

"Amasya yeni iki müzeye sahip olduk"
Fatih Sultan Mehmed zamanında yaşamış ve Bimarhane’de 14 yıl hekimlik yapan Sabuncuoğlu Şerefeddin adına Tıp ve Cerrahi Müzesi hizmete açıldı. 15. Yüzyılda tıpta kullanılan tedavi aletlerinin birebir benzerleri yeniden yaptırılarak müzede sergilenmeye başlandı.Ferhat ile Şirin efsanesinin geçtiği yer olarak kabul edilen Ferhatarası mevkiinde “Ferhat ile Şirin ve Aşıklar Parkı” adı altında Türk Edebiyatında önemli yer tutan ölümsüz aşklara konu olanlarında belirli bir hikaye atmosferinde misafirlere farklı bir gün yaşatılmaktadır.

Sanata destek vermeye devam ediyoruz.
Kültürel faaliyetler her zamankinden daha yoğun şekilde önem verilmektedir. Sesli ve basılı eserlerle Amasya kültürüne yeni eserler kazandırılıyor.Yarışmalar yapılmak suretiyle sanata ve sanatçıya hakettiği destek verilmektedir. Üç yıldır Altın Elma TSM Beste Yarışması, Karikatür, Fotoğraf, Şiir yarışmaları bu alanda gösterdiğimiz faaliyetlerimizdendir.

Hayatcan Derneği
Belediyecilik anlayışımızdan sosyal belediyeciliği öne çıkarmaktayız. Hayatcan Derneği’ni kurup Belediye Başkan Yardımcılarımızdan Cengiz Erdem’in yönetiminde hizmet veriyoruz. Çok hayırlı bir işyaptığımızı biliyoruz. Bu derneğimizde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız giyecekten ev eşyasına ve gıdaya kadar temel ihtiyaçlarına para vermeden ulaşabilmekteler.

Cafer ÖZDEMİR kidir?
"1967 yılında Yozgat Yerköy'de doğdum. İlkokulu köyümde tamamladıktan sonra girdiğim devlet parasız yatılı öğretmen okulu sınavlarını kazanarak Manisa Salihli Lisesi'ne kayıt yaptırdım.Salihli Lisesi'nden 1985 yılında mezun oldum. 1986 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'ne girdim ve 1990 yılında bitirdim.      1988 yılında henüz öğrenciyken Amasya'da arkadaşlarımla beraber bir Harita Mühendislik Firması kurarak Amasya’ya yerleştim ve iki yıl sonra da bağımsız bir mühendislik şirketi kurarak başta Amasya merkez olmak üzere Merzifon, Suluova, Taşova, Göynücek gibi ilçe belediyeleri yanında bir çok belde belediyesine imar ve şehircilik konularında danışmanlık hizmeti verdim. 2003 yılında AK Parti yönetim kurulu üyesi olarak siyasete atıldım ve AK Parti Amasya İl Başkan Yardımcılığı yaptım. 2004 yılında mahalli idareler seçiminde birinci sıradan Amasya Belediyesi Meclis Üyesi seçilip ve 1 Aralık 2008 tarihine kadar Amasya Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdüm. Bu tarihte görevinden istifa ederek Belediye Başkanlığı'na aday oldum. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçiminde Amasya Merkezdeki oyların % 40,12 sini alarak Amasya Belediye Başkanlığı'na seçildim. 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler seçiminde tekrar aday oldum ve 2. Defa Belediye Başkanı seçildim. Evliyim, 3 kız babasıyım" 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)