BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte yatırımcıya yeni güvenli liman!----

İşte yatırımcıya yeni güvenli liman!

İşte yatırımcıya yeni güvenli liman!
03 Eylül 2013 - 08:19 www.finansgundem.com

Gelişen ülke kurlarından yaşanan sert dalgalanma yatırımcıyı yeni alanlara iterken Societe General’den İsrail şekelini işaret etti

Son 3.5 ayda büyük sarsıntı geçiren gelişen ülke kurları merkezlerin hamleleri ile sınırlı toparlanma yaşarken, Fransız Societe Generale İsrail şekelinin güvenli liman olduğuna dikkat çekti.
SocGen analizinde gelişmiş 10 ülke para birimini alıp gelişen ülke para birimlerini satmak tavsiyesi verilirken,  faiz farkının uzun vadede diğer ülkelere karşı koruma sağlayabileceği kaydedildi.
Suriye nedeniyle zayıflayan İsrail şekelinin alınması yönünde tavsiye veren SocGen, İsrail 2014’te için büyüme tahminlerini de yüzde 3.5 olarak açıkladı. Buna karşın Rusya için yüzde 3,Polonya için ise bu öngörü yüzde 2.5 olarak açıklandı.
SocGen gelişmekte piyasalar strateji başkanı Benoit Anne, şekelin karakteristik korunma özelliğine sahip bir kur olduğunu bu nedenle gelişen ülke kurları arasında güveli olarak öne çıktığını belirtti. Zorlu küresel ortamda Suriye tarafındaki gelişmelerin artması ile zayıflayacak olan şekel için alım fırsatı doğacağını kaydeden Anne, şekeli güvenli birkaç kurdan biri olarak niteledi.
Şekel yeni günde yüzde 0.1’lik yukarı yönlü hareket ile dolar karşısında 3.6171 seviyesinde. Kur yaşanan gerilim ile 27 Ağustos’tan son 7 haftanın en düşük seviyesini görmüştü.
Ülke ekonomisi için ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 5.1 olarak açıklanan büyüme rakamları önceki çeyrekte yüzde 2.7 seviyesindeydi. İsrail Merkez Bankası 26 Ağustos’ta yaptığı toplantıda faizi yüzde 1.25’ta sabit bırakırken iyileşmenin ivme kazandığı açıklaması yapılmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)