BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİşte tarihi törenin fotoğrafı----

İşte tarihi törenin fotoğrafı

İşte tarihi törenin fotoğrafı
14 Nisan 2013 - 13:28 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası tarihindeki ilk sendikasyon kredisi imza töreninde konuşan Genel Müdür Hüseyin Aydın hedeflerini açıkladı

12 Nisan 2013 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve bankanın üst yönetimi ile sendikasyon kredisine iştirak eden 40 bankanın üst düzey yöneticileri imza töreni için Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi. Genel Müdür Hüseyin Aydın törende yaptığı konuşmasında, “Rekabete hazır olabilmek, ülkemiz ekonomisine ve bankacılık sektörüne değer katabilmek, ülkemizin lider ve moral bankası olmak için başlattığımız, tamamen kendi kaynaklarımızla yönettiğimiz değişim ve yeniden yapılandırma sürecinde önemli mesafeler kat etmiş durumdayız. En önemli aktif-pasif yönetim stratejilerimizden olan kaynak yapısının çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesini teminen; Bankamız, reel sektörün finansmanı için uluslararası kuruluş ve bankalardan sağladığı orta ve uzun vadeli kaynakların yanı sıra dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere ilk sendikasyon kredisini almış ve ilk Eurobond ihracımız için çalışmalara devam etmektedir. Bu örnekler; uluslararası para ve sermaye piyasalarındaki etkinliğinin artırılması yolunda önemli adımlara işaret etmektedir.” dedi.

 Ziraat Bankası’na ilgi ve güven
 Hem fiyat hem de katılımcı banka sayısı açısından başarılı olan sendikasyon işlemiyle hedeflenen tutarın üzerinde gerçekleşen taahhüdün, Ziraat Bankası’na olan güven ve ilgiyi gösterdiğini belirten Aydın, 20 ülkeden 40 bankanın iştiraki ile toplam taahhüdün 865 milyon USD olarak gerçekleştiğini, borçlanma stratejisine paralel olarak 288,5 milyon USD ve 322,5 milyon EUR karşılığı toplam yaklaşık 700 milyon USD seviyesinden işlemin sonuçlandırıldığını, faiz oranının LIBOR+100 baz puan ve EURIBOR+100 baz puan olduğunu sözlerine ekledi.
 Hedef: Yakın vadede bölgesel, orta-uzun vadede küresel bir aktör olmak
 Hüseyin Aydın sözlerine “Dış ticaretin finansmanı işlemlerinden daha fazla pay almak, yurtdışı varlığımızı geliştirmek, genişletmek ve etkinliğimizi artırmak hedeflerimiz arasındadır. Tüm şubelerimizde; uygulanmaya başlanan ve tarım sektörünün finansmanın kalitesinin de gelişimine imkan veren müşteri odaklı yeni iş modelimiz çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışı tüm banka, iştirak ve şubelerimizle “Ziraat Finans Grubu” olarak gereksinim duydukları coğrafyalarda müşterilerimize etkin ve kaliteli hizmet sunmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ziraat Bankası’na olan ilgi ve güvenleri ile sendikasyon işleminde Bankamızı destekleyen tüm bankalara teşekkür ederim.” diyerek son verdi.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baris16 Nisan 2013 00:56

    Hasan arkadasima katiliyorum.Bu tas kafali inatci gen mudurden ne zaman kurtulacak Turkiye...

  • Veren el14 Nisan 2013 21:14

    Bankanın kaynak sorunu yokkı, kredı sorunu var. Nesı tarıhı bunun, herkes alıyor zaten. Aynı anda Vakıfbank 1 mılyar aldı zaten, hep alıyorlar... Zıraat veren tarafta olmalı aksı halde bu sadece ve ancak reklamasyon olur...

  • Hasan Kar14 Nisan 2013 16:38

    700 milyon için 20 Banka'nın kapısını çalmak Ziraat büyüklüğünde bir banka için başarı mı yoksa düşünülecek bir durum mu? Ortalama her banka 35 milyon vermiş. Orta büyüklükteki Türk firmaları bankalardan bu kadar krediyi alabiliyor.

  • Hasan Kar14 Nisan 2013 16:36

    Sayın genel müdür hayırlı bir iş yapmak istiyorsa, 1998 yılında %17 özsermaye karlılığına sahip olan Ziraat Almanya bugün neden %1 kar etmektedir, onu araştırsın.

  • Hasan Kar14 Nisan 2013 16:35

    Ziraat Bankası'nda ilk sendikasyon 1995-1998 tarihleri arasında Ziraat'e ait Türk Alman Bankası'nda yapılmıştır. O dönemde Türkiye'ye kimse para vermezken onlarca sendikasyon yapılmış ve beş milyor dolar para gönderilmiştir. Sayın genel müdür o dönemde Duisburg'ta işçi havaleleri ile meşgül olduğu için hatırlayamamış.