BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Sputnik V aşısının etkinlik oranı...----

İşte Sputnik V aşısının etkinlik oranı...

İşte Sputnik V aşısının etkinlik oranı...
07 Temmuz 2021 - 13:08 www.finansgundem.com

Rus Sputnik V korona virüs aşısının yaklaşık 70 ülkede kullanıldığını belirten dünyanın önde gelen bilim dergilerinden Nature, ancak yan etkileriyle ilgili tartışmalar yüzünden aşının şimdiye kadar DSÖ tarafından onaylanmadığını yazdı.

Makaleye göre dünyanın tescillenen ilk korona virüs aşısı olan Sputnik V’nin onlarca ülkede onaylandı ancak aşının tüm dünyaya yayılması için WHO’nun onayının olması gerekiyor.

Sputnik'teki habere göre; Birçok epidemiyolog da Sputnik V’yi çok hızlı bir şekilde tescil edildiği gerekçesiyle eleştirdi. Bazı çekinceler The Lancet dergisinin bu aşının korona virüs bulaşmasına karşı yüzde 91.6, hastalığın ağır geçirilmesine karşı da yüzde 100 etkili olduğunu yazmasının ardından giderildi. Daha sonra Nisan 2021’de aşının geliştiricisi Gamaleya Merkezi iki dozun uygulanmasının ardından aşının etkinlik düzeyinin yüzde 97.6 olduğu bilgisini yayınladı.

Yurt dışından bilim insanları her ne kadar eleştirse de Güney Kore, Arjantin, Macaristan, Hindistan gibi ülkelerde onaylanan aşının etkinlik düzeyi Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yüzde 97.8 olarak değerlendirildi.

KAN PIHTILAŞMASI DURMUNA RASTLANMADI

Bununla birlikte Sputnik V, AstraZeneca ve Johnson &Johnson’dan farklı olarak, bir değil iki adenovirüsten oluşuyor ve bu da korumayı artırıyor. Ayrıca Sputnik V’nin vurulduğu hiçbir ülkede kan pıhtılaşması durumuna rastlanmadı, bunu diğer aşılar için ifade etmek mümkün değil. Özellikle de Arjantin, Brezilya ve San. Marino’da aşılama sonrasında kimsenin durumunun ağırlaştığı bildirilmedi.

Rusya ve diğer ülkelerde Sputnik V’ye yönelik gerçekleştirilen diğer araştırmalar bu aşının etkinlik ve güvenlik düzeyine ilişkin daha net bir tablo sunacak.

Rus aşısı Sputnik V'nin ilk sevkiyatı Ankara'da!

 

Slovakya, Sputnik V ile aşılamaya başlayan ikinci AB ülkesi oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)