BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Rusya'nın en zengin aileleri----

İşte Rusya'nın en zengin aileleri

İşte Rusya'nın en zengin aileleri
29 Ağustos 2019 - 11:33 www.finansgundem.com

Rusya'nın en varlıklı ailesi 5 yıldır olduğu gibi yine Gutseriyevler ailesi oldu.

Forbes dergisi Rusya'nın en varlıklı ailelerini belirlediği araştırmasını sonuçlarını açıkladı. İlk sırada 5 yıldır olduğu gibi yine Gutseriyevler var.

Safmar Grubu'nun yanı sıra pek çok yatırımın da sahibi olan ailenin serveti 5,65 milyar dolar. 2017'deki hesapta ise, sanayi ve finans holdingi Safmar’ın sahibi Sait Salam Gutseriyev’in 1,2 milyar dolar, aynı holdingin kurucusu ve petrol şirketi Russneft’in Yönetim Kurulu Başkanı olan kardeşi Mihail Gutseriyev’in (fotoğrafta) 5,5 milyar dolar, Said Gutseriyev’in 770 milyon dolar, aile üyesi Bilan Ujahov’un 40 milyon dolar serveti olduğu hesaplanmıştı. Böylece Gutseriyevlerin, toplam 9,91 milyar dolar servetle 2017'de Rusya’nın en varlıklı ailesi olduğu belirlenmişti. 2 yılda servetleri hayli gerilese de Gutseriyevler hala birinci sırada.

Başkan Vladimir Putin'e yakınlıklarıyla bilinen Rotenberg kardeşler listenin ikinci sırasında. Boris ve Arkadi Rotenberglerin çocukları ile birlikte toplam servetleri 5,18 milyar doların üzerinde.

Üçüncü sıra, Tatar aile Şaymiyevlerin. Tataristan'ın ilk cumhurbaşkanı Mirtimer Şaymive'in oğullarının işleriyle büyüyen ailenin servetinin büyüklüğü 2,8 milyar dolar civarında.

İlk 10'a giren diğer aileler ve servetleri şöyle:

Gapontsevler: 2 milyar dolar
Yevtuşenkovlar: 1,94 milyar dolar
Rahimkulovlar: 1,89 milyar dolar
Linnikler: 1,6 milyar dolar
Sarkisovlar: 1,6 milyar dolar
Bajayevler: 1,51 milyar dolar
Mihaylovlar: 1,16 milyar dolar

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)