BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte petrolün yeni lideri----

İşte petrolün yeni lideri

İşte petrolün yeni lideri
28 Haziran 2013 - 15:03 www.finansgundem.com

ABD'nin önümüzdeki yıllarda petrol üretiminde Suudi Arabistan'ı geçeceği iddia edildi

Harvard Üniversitesi arayıcılığıyla yayımlanan bir raporda ABD’nin önümüzdeki on yılda Suudi Arabistan’ı petrol üretiminde geride bırakma ihtimali olduğu ifade edildi.
ABD’nin bunu “shale oil” yani killi şişten elde edilen bir petrol türünün üretimiyle başaracağı ifade edildi. Eski bir petrol şirketi yöneticisi olan Leonarda Maugeri’nin Harvard Üniversitesi arayıcılığıyla yayımladığı raporda, ABD’nin en büyük “shale oil” sahaları olan North Dakota ve Teksas’daki üretim patlamasının en az bir on yıl daha devam edeceğine işaret edildi. Raporun şu andaki üretim yoğunluğu, kaç tane petrol kuyusu olduğu ve petrol üretim tesislerinden elde edilen verimli ürünler dikkate alınarak hazırlandığına dikkat çekildi. ABD’nin en büyük petrol üretim tesislerinin toplamda 100 bin üretim kuyusuna ulaşacağı ve bunun da şu anki petrol kuyularının sayısını ona katlayacağı belirtildi.Bu kuyuların on yılda aktif olarak faaliyete geçeceği ve bu süreçte de ABD’nin Rusya ve Suudi Arabistan’ı petrol üretici olarak geride bırakacağının altı çizildi. (CNBC-e)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)