BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Murat Ülker'in unutamadığı yemek!----

İşte Murat Ülker'in unutamadığı yemek!

İşte Murat Ülker'in unutamadığı yemek!
16 Kasım 2014 - 10:50 www.finansgundem.com

United Biscuits'i almadan önce dünyayı iki kez dolaştı

United Biscuits'i satın alarak Türkiye tarihinin en büyük dış alımına imza atan Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker, iş görüşmeleri için oradan oraya uçarken sosyal medyayı da ihmal etmiyor.

Haftaiçi Instagram'da bir paylaşımda bulunan Ülker, anılarından bahsettiği yazısında ilginç bir anekdot da paylaştı: Dış gezilerim artıyor. Bu ekim ayında çoğu United Biscuit tesislerini görmek için net 100 saat uçtum. Bu dünyanın çevresini iki kere dolanmaya eşdeğer. Niçin derseniz eğer, hani çok gezen mi, çok okuyan mı çok bilir? Bence bu devirde ikisini de birlikte yapan. İlk yurtdışı gezisine ailecek 1968'de çıkmıştık. İsviçre'de Movado saat fabrikasını gezmiş, o hassas çalışmaya hayran olmuştum. Bu arada ilk defa babam beni Lozan'da yeni ambalaj makinaları almak için gittiği görüşmelere yanında götürmüştü. Gezide ilkokul öğretmenim rahmetli Cihan hanımın izin vermek için şart koştuğu günlüğümü yazmama da annem rahmetli yardımcı olmuştu. Fakat ilk defa bindiğim Pan Am havayolları uçağındaki Beyti'den servis edilen et şiş ve pirinç pilavının tadını unutamam.

Murat Ülker'in bahsettiği Beyti, 1967-1974 yılları arasında Amerikan havayolu şirketi PanAm Airlines'ın catering işini almıştı. Beyti, şirketin dört uçağına günde 3 öğün yemek veriyordu. 1966'da PanAM Airlines'ın patronunun restoranda yediği yemeği çok beğenmesiyle alınan bu karar Beyti'yi dünya ligine taşımıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)