BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte İstanbul halkının en önemli 3 sorunu----

İşte İstanbul halkının en önemli 3 sorunu

İşte İstanbul halkının en önemli 3 sorunu
24 Temmuz 2023 - 15:29 www.finansgundem.com

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbulluların şehrin en büyük üç sorunu sorusuna cevabı sığınmacı ve mülteciler, trafik ve ekonomik sorunlar olarak kayda geçti.

Haziran ayında İstanbulluların evdeki gündemi ekonomik sorunlar oldu.

İstanbul Planlama Ajansı tarafından aylık olarak gerçekleştirilen İstanbul Barometresi araştırmasının Haziran 2023 raporu yayımlandı. Rapora göre, haziran ayında İstanbulluların evdeki gündemi ekonomik sorunlar oldu.

İstanbulluların şehrin en büyük üç sorunu sorusuna cevabı ise sığınmacı ve mülteciler, trafik ve ekonomik sorunlar olarak kayda geçti. Katılımcıların %57,2’si evde en çok konuşulan konunun ekonomik sorunlar olduğunu belirtti. Bir önceki ay ile kıyaslandığında mayıs ayında katılımcıların %34,5’i ev içerisinde en çok ekonomik sorunların konuşulduğunu belirtirken haziran ayında bu oran %57,2’ye yükseldi.

Kredi kartı kullananların %45,6’sı aylık kredi kartı borcunun tamamını, %33,9’u ise borcun asgari tutarını ödeyebildiğini belirtti. %6,6’sı asgari tutar ile borcun tamamı arasında bir miktarda, %4,7’si asgariden az miktarda ödeme yapabildiğini belirtirken, %9,2’si ise kredi kartı borcunu hiç ödeyemediğini ifade etti.

Katılımcılara haziran ayındaki duygu halleri soruldu ve 10 üzerinden değerlendirmeleri istendi. İstanbulluların ortalama stres seviyesi 7,2 olarak ölçülürken kaygı seviyesi 6,7 olarak ölçüldü. İstanbulluların haziran ayındaki yaşam memnuniyeti 4,5 ve mutluluk seviyesi 4,7 olarak ölçüldü.

S&P'den Türkiye enflasyonu tahmini

 

JPMorgan'dan Türkiye için faiz,büyüme ve enflasyon tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)