BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte IMF'in büyüme tahmini----

İşte IMF'in büyüme tahmini

İşte IMF'in büyüme tahmini
21 Ekim 2013 - 12:00 www.finansgundem.com

IMF, Türkiye ekonomisi ile ilgili olarak büyüme tahminini açıkladı

Türkiye'nin cari açığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Lewis, büyüme hedeflerinin hükümetle aynı olduğunu belirtirken, "Cari açık konusunda ayrışıyoruz" dedi. "Cari açık konusunda bir sıkıntı olabilir" şeklinde konuşan Lewis, yapısal reformların devam etmesi gerektiğini söyledi.
REEL FAİZ POZİTİF OLMALI
Merkez Bankası'nın yürüttüğü para politikalarını değerlendiren Lewis, "Mali sıkılaştırma olması gerektiğini düşünüyoruz. Reel faiz pozitif olmalı" şeklinde konuştu.
KREDİ KARTI ÖNLEMLERİ OLUMLU
Kredi kartı kullanımı üzerine yeni getirilen kısıtlamalarla ilgili konuşan Lewis, "Kredi kartı önlemleri önemli, olumlu buluyoruz" dedi ve önlemlerin cari açığa katkısının olabileceğini belirtti.
CARİ AÇIKTA AZALMA VE TASARRUF ARTIŞI GEREKLİ
Türk ekonomisinin önündeki üç büyük riskin ne olabileceği sorulduğunda Lewis, "Risk sözcüğü yerine zorluk sözcüğünü kullanmak istiyorum. Güçlü ve sürdürülebilir büyüme istiyoruz, istihdam pazarı ve yaşam standardının artmasını istiyoruz ve bizce bunu sağlamak için cari açık sorunuyla ilgilenmek ve tasarrufları artırmak gerekiyor" şeklinde konuştu.
OVP'Yİ OLUMLU BULUYORUZ
Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program'ı (OVP) olumlu bulduğunu belirten Lewis, "OVP'yi cari açık bakımından, tasarrufun artırılması bakımından önemli buluyoruz. Türkiye'de sürdürülebilir büyümenin sağlanması için bu konuları değerlendirmek gerekiyor. Ve bu konular da OVP'nin odak noktasında bulunuyor. Bizim 2014 yılı için beklentilerimiz OVP beklentilerinin yakınında yer alıyor. 2015 ve 2016 yılları içinse büyüme oranları ile cari açığın nasıl dengeleneceğine dair bir takım zorluklar görüyoruz" ifadelerini kullandı.
BÜYÜME 2014'TE YÜKSELİŞE GEÇECEK
İstanbul'da Dünya Ekonomik Görünüm Raporu sunum toplantısında da konuşan Lewis, Türkiye'de önümüzdeki çeyreklerde büyümenin biraz yavaşlayabileceğini ancak 2014'te yükselişe geçeceğini ve 2015'te bunun devam edeceğini söyledi. Türkiye'de büyüme sürecinin istikrara kavuştuğunu ifade eden Lewis, "Büyümenin kalitesiyle ilgili konuşmayayım ama Türkiye'de büyüme yurtiçi talepten yurtdışı talebe çevrilmeli. Bu da başladı" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)